War Curse – Confession
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
20 oktober 2023
69

Het Amerikaanse War Curse geniet vooralsnog weinig naambekendheid in onze contreien. Deze Amerikaanse band draait dan ook nog maar een goeie tien jaar mee, waarin de band vooralsnog twee langspelers op de wereld wist los te laten. Twee platen die het thrash en het heavy metal genre met elkaar probeerden te verzoenen. Op 20 oktober 2023 verscheen met Confession de derde langspeler via Metal Blade Records. Een belangrijk keerpunt in de carrière van deze band, want zoals zo vaak kan een derde album zowel een doorbraak als een neergang forceren. Wat het uiteindelijk geworden is, lees je hier!

Wie een razendsnelle opeenstapeling van thrashriffs en blaffende zanglijnen verwacht, is er meteen aan voor de moeite. War Curse hanteert een eerder gestroomlijnd metalgeluid, waarbij men zich als het ware prima aan de vigerende snelheidsregels houdt. Niet dat het tempo laag ligt – War Curse is en blijft een thrashband – maar het blijft allemaal vrij vlot behapbaar. Idem wat betreft de vocalen van Blaine Gordon die gekenmerkt worden door een grote mate van toegankelijkheid, maar daardoor net wat pit missen.

 

Laat nu net daar het schoentje knellen, want van een thrashband mag nu eenmaal een zekere vorm van agressie verwacht worden, waarbij je als luisteraar tegen de muur geplakt wordt. Van deze Confession krijgen we het niet meteen warm, maar gelukkig laat deze plaat ons nu ook niet volledig koud. Confession heeft zeker haar momenten. Wanneer de band het tempo de hoogte injaagt, krijgt de muziek opeens een pak meer body. Hetzelfde geldt voor de bij momenten prima uitgewerkte gitaarsolo’s die bol staan van de melodie.

Deze Confession was dan ook absoluut geen eenvoudige plaat om van een gepaste recensie te voorzien. Bij iedere luisterbeurt wist de plaat een divers gevoel van beleving op te wekken, hetgeen de zaken niet weet te vergemakkelijken. Na ontelbare luisterbeurten zijn we er evenwel uit en kunnen we concluderen dat Confession een degelijke metalplaat is, maar niet bepaald meer dan dat. Daar zal War Curse de komende jaren toch een meer gerichte weg voor moeten inslaan.

Tracklist:

  1. The Nothing (That Is Me)
  2. Fortress Of Agony
  3. Confession
  4. Miracle Broker
  5. Power Of The Powerless
  6. The Convoy
  7. Return To Dust
  8. Sowing Division
  9. Rusty Nail (Grip Inc cover)
  10. Illusion Of Choice

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X