Infected Rain – Time
LABEL:
Napalm Records
RELEASEDATUM:
70
SOCIALS:

Afgelopen vrijdag 9 februari werd Infected Rains zesde album boven de doopvont gehouden die de naam Time meekreeg en als opvolger voor Ecdysis uit 2022 geldt. De verwachtingen waren nogal hooggespannen na het succes van het twee jaar geleden verschenen vorige album. De bedoeling was zoals iedere zichzelf respecterende band nog beter te doen met Time. Gelukt? De tijd zal het uitwijzen, onze bevindingen kun je hier alvast nalezen.

Na een eerste luisterbeurt van de zesde worp van de Moldavische band die vaak vergeleken wordt met hun Oekraïnse buren van Jinjer en tevens labelgenoten is het duidelijk dat Time een behoorlijk eclectisch werk is bestaande uit allerhande subgenres binnen de rockwereld; waaronder prog, nu metal en zelfs elektronica, die het gekende en heroplevende nu metal en melodische aanvullen. Nieuw op deze release is de bevallige Italiaanse bassiste Alice Lane (Hand of Juno) die oudgediende Vladimir Babych is komen vervangen na het vertrek van deze laatste en zijn broer Sergey op gitaar.

Lena Scissorhands – Infected Rain @ Resurrection Fest 2022 – Galcië – Spanje

Time steekt van wal met Because I Let You dat behoorlijk groovy is, waarbij frontwoman Lena Scissorhands haar keel meteen goed openzet en waarin ook elektronische invloeden te horen zijn net als nu metal die nooit ver weg is op de rest van Time.  Wat verderop in het nummer wordt de groove wat melodischer en dat is zowat de rode draad van Time: groove en melodie. Dying Light als tweede track is tevens de eerste single van deze plaat waarin de grenzen van EDM bezocht worden.

Zo gaat Time verder die bij momenten eigenlijk mainstream rock wordt die afgewisseld wordt met hedendaagse metal. De instrumentale lijnen zijn behoorlijk goed te noemen maar de hoofdrol wordt ontegensprekelijk weggelegd voor de frontvrouw met gekleurde dreadlocks wiens stem een overheersende kracht uitstraalt. Never To Return is ongetwijfeld één van de sterkste liederen en een voorbeeld daarvan.
Opvallend is hoe Lena Scissorhands vlot van growls naar clean vocals overschakelt en beiden met brio aflevert.

Het album van de Moldaviërs werd opnieuw geproduceerd, gemixt en gemasterd door hun landgenoot Valentin Voluta van Seas on the Moon, een duo met zijn broer en Infected Rain drummer Eugene Voluta.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X