Striker – Ultrapower
LABEL:
Record Breaking Records
RELEASEDATUM:
02/02/2024
78

Striker is afkomstig uit Edmonton, Canada en put uit een klassieke mix van hardrock en metal met invloeden van AOR tot speed metal, van hardcore tot hair metal, van Steely Dan tot deathcore.

Sinds zijn bescheiden begin in 2007 is de band uitgegroeid tot een trekpleister op de mainstages in Noord-Amerika en Europa en brengt nu zijn zevende studioalbum, Ultrapower, uit. Dan Cleary (zang), Tim Brown (gitaar), John Simon Fallon (gitaar), Pete Klassen (bas) en Jono Webster (drums) werkten voor dit zevende album samen met producer Josh Schroeder (Lorna Shore, Tallah, King 810).

Ultrapower is de samensmelting van vijf jaar schrijven en ontdekken van muziek. Uiteindelijk met de hulp van de leidende hand van Josh Schroeder hebben ze alles samengevoegd om iets unieks te presenteren. Tekstueel hebben ze vastgehouden aan de Striker-traditie van het schrijven van montageliedjes voor films die niet bestaan, liedjes over de spiraalvormige lijfeigenschap en teksten over het kwaad dat schuilt in de schaduw.

41.30 minuten verdeelt over 11 tracks vrolijke opzwepende 80’ metal, af en toe opgevrolijkt door een saxofoon. Reeds vier nummers zijn reeds als single verschenen waarbij de meest recentelijk, Give It All, geschreven is met de gedachte een soundtrack te zijn voor een actiefilm die niet bestaat. Zo vinden we wel nog wel wat tracks op dit album. Thunderdome is op vraag van het label geschreven dat handelt over de film Mad Max Beyond Thunderdome. Dit nummer heeft ook een zanglijn die perfect bij AC/DC zou passen. Best of the Best of the Best is de eerste track die dit album presenteerde en heeft een groot Y&T-gehalte.

Albumopener Circle Of Evil (eveneens een single) laat je direct horen waar Striker voor staat. Motley Crue-achtige riffs en evenredige ambiance. Vierde track die als single vrijgegeven is Sucks To Suck, een partyrocker over vasectomie (sterilisatie bij de man, ter info).City Calling zou in de jaren tachtig zeker en vast de discohitlijsten bestormd hebben (genre I Was Made For loving YouKISS) en staat ver weg van metal, maar past uitstekend bij een hairmetalalbum. Live To Fight Another Day zou de soundtrack kunnen zijn voor een film als Maverick. Ook zeer toepasselijk is de synthwave die Striker gebruikt in dit nummer. Het meer stevige Brawl at the Pub gaat dan ook over een vechtpartij in een kroeg, dus vliegen ze er nog eens stevig in.

Striker geeft je een flashback richting de jaren tachtig. En ook al zijn de invloeden en verwijzingen naar ander hairmetal-, AOR-, speedmetalbands soms overduidelijk, Striker brengt dit toch op een eigen wijze. So lay back, relax and enjoy the music.

Tracklist:

 1. Circle of Evil
 2. Best of the Best of the Best
 3. Give it All
 4. Blood Magic
 5. Sucks to Suck
 6. Ready for Anything
 7. City Calling
 8. Turn the Lights Out
 9. Thunderdome
 10. Live to Fight Another Day
 11. Brawl at the Pub

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X