Emil Bulls – Love Will Fix It
LABEL:
Arising Empire
RELEASEDATUM:
12 januari 2024
78

Het Duitse Emil Bulls draait al dertig jaar mee en wordt in haar thuisland werkelijk op handen gedragen. Niet geheel verwonderlijk, want deze heren staan al jaar en dag garant voor een dosis aanstekelijke metalcore, waarbij hardheid en melodie hand in hand gaan. Bovendien gebeurt dit alles in de Engelse taal, hetgeen toch nog altijd iets aangenamer in het gehoor ligt dan haar Duitse variant. Toch moeten we vast stellen dat een internationale doorbraak er tot nu toe nog niet echt in gezeten heeft. Wat de reden hiervoor is, laten we in het midden. Anno 2024 staat Emil Bulls evenwel onder contract bij Arising Empire, hetgeen doet vermoeden dat die internationale doorbraak niet al te lang meer op zich zal laten wachten. Of de band met deze Love Will Fix It, dat zal verschijnen op 12 januari, het juiste materiaal in handen heeft, kom je hier te weten!

Emil Buls vormt het mooiste bewijs dat je als metalband niet oeverloos hard uit de hoek moet komen om indruk te maken. Naar staalharde breakdowns of razendsnelle gitaarriffs heeft de band nooit echt oor gehad. In plaats daarvan opteert de band voor een vol, modern metalgeluid waarbij heel wat invloeden uit het popgenre te ontwaren vallen. Klinkt op papier misschien minder interessant voor de liefhebbers van het hardere werk, maar deze Duitsers weten ondertussen perfect hoe ze deze ingrediënten moeten combineren om een succesvolle cocktail te fabriceren.

Dat is op deze Love Will Fix It trouwens niet anders. Vooral tijdens de refreinen komt de band meer ‘poppy’ voor de dag, hetgeen op tijd en stond geregeld wordt gecompenseerd door toedoen van hardere passages voor of na de refreinen in kwestie. Zodoende valt er voor de liefhebbers van het metalcoregenre, het nu-metalgenre, maar ook het alternatieve metalgenre aardig wat te beleven. Christoph Von Freydorf komt op vocaal gebied opnieuw sterk voor de dag en vuurt de persoonlijke, meer uit de donkere kant van het leven geplukte teksten zonder enige moeite af op de luisteraar.

 

Wie zoekt naar slechte of mindere nummers op deze Love Will Fix It, zal er dan ook aan zijn voor de moeite. De band houdt gedurende twaalf nummers een hoge maatstaf aan, waarbij men nooit echt weet te verzanden naar een lager niveau. Bovendien slaagt Emil Bulls er in om de luisteraar na iedere luisterbeurt een nieuw favoriet nummer aan te smeren. De nummers die ongetwijfeld zullen blijven plakken zijn Levitate, Whirlwind Of Doom en She ain’t Coming Home No More. Al kan dat eigenlijk gerust van ieder nummer gezegd worden.

Daar staat dan wel weer tegenover dat we hier niet meteen voor een klassieker in het genre kunnen spreken. Wie deze plaat een eerlijke kans zal geven, zal hier ongetwijfeld heel wat plezier aan beleven, maar ondanks het toegankelijk geluid, betwijfelen we of die internationale doorbraak voor 2024 zal zijn. We hopen het alleszins van wel, want als je als band gedurende dertig jaar steevast het ene degelijke album na het andere weet af te leveren, verdien je gerust wat meer aandacht buiten de eigen landsgrenzen. Love Will Fix It is dan ook absoluut een plaat die gehoord mag worden en minstens een luisterbeurt verdient bij iedereen die een meer modern, toegankelijker metalgeluid wel weet te pruimen.

Tracklist:

 1. Backstabbers
 2. The Devil Made Me Do It
 3. Happy Birthday You Are Dead To Me
 4. Levitate
 5. Whirlwind Of Doom
 6. The Ghosts That You Have Called
 7. Love Will Fix It
 8. Sick
 9. She Ain’t Coming Home No More
 10. Dreams And Debris
 11. Oceans Of Grief
 12. Together

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X