Devin Townsend – Devolution series #3 – Empath Live in America
LABEL:
Inside Out Music
RELEASEDATUM:
04/08/2023
85

De Canadese songwriter en producer Devin Townsend heeft een derde release uit de Devolution-serie uitgebracht: Empath Live in America.

Om de tijd te overbruggen tussen studioalbums besloot Devin Townsend om een Devolution-serie uit te brengen; vier albums met livemateriaal. Devolution Series #1 – Acoustically Inclined, Live in Leeds, is een geremixte en geremasterde versie van de ‘Live in Leeds’-show. Een coole akoestische show die het verdient om gehoord te worden. Devolution Series #2 – Galactic Quarantine is opgenomen tussen juli en september 2020 op verschillende plaatsen in de wereld. Oorspronkelijk gestreamd op 5 september 2020 op StageIt.com als vervangende show voor de door COVID getroffen Empath Vol 2 European Tour en verschillende geannuleerde zomerfestivals. En nu is er dus deel drie, Devolution Series #3 Empath live in America, en bevat materiaal van de Empath tour die moest worden stopgezet door de corona-pandemie.

Hoewel dit geen volledig optreden is, maar stukken van verschillende show tijdens de Empath toer is dit wel een prachtige registratie van een Devin Townsend-show. Zoals de communicatie over en weer met het publiek, wie Devin al eens aan het werk heeft gezien weet dat hij even graag spreekt als zingt. En al eens grappig uit de hoek komt. Zo kondigt hij March Of The Poozers (uit Dark Matters) aan als dat het klinkt als een “farting ballsack”. GIGPIG Jam is dan weer wat het is, een jam waarbij hij de luisteraar alle hoeken van de kamer laat zien. In Fuck Around Section horen we flarden van Sprite (van het Empath-album).

Love? Is misschien wel het oudste en zwaarste track op dit album. Komt van het Strapping Young LadAlien-album dat verschenen is in 2005. Wetende dat er ondertussen nog 24 releases achterkomen is dit dus inderdaad een nummer met geschiedenis. Verder krijgen we ook nog Ih-Ah!, iets meer uptempo gebracht dan het origineel maar nog steeds een kippenvelmoment. Kingdom mag deze liveregistratie afsluiten waarmee we achterblijven met een gevoel van machteloosheid. Waarom waren wij er niet bij?

Tenslotte nog een woordje uitleg van Devin: ”Dit was een heel unieke tour voor mij, die helaas werd afgebroken door de pandemie. Het was een uitgeklede versie van de ‘Order of Magnitude’-band (zonder koor en een paar andere leden…), maar zoals ik bij elke tour probeer te doen, was het doel om er een unieke en speciale avond van te maken. Daarom markeerde deze tour een ‘vrije vorm’-versie van het materiaal. Er waren geen achtergrondtracks, clicktracks of zelfs maar een setlist, dus elke avond was uniek en anders. Het publiek schreeuwde verzoeken uit en we gingen er gewoon mee door. Het materiaal werd daarom op unieke manieren geïnterpreteerd en de ervaring was een heel bijzondere muzikale avond. Het is een rauwe en ongebruikelijke uitvoering en ik ben heel blij dat ik het heb gedocumenteerd. Ik hoop dat je geniet van deze zeldzaamheid van een speciale, zij het noodlottige tour tot de volgende ‘echte release’.”

Tracklist:

 1. Intro Montreal
 2. Evermore Montreal
 3. Supercrush
 4. March Of Th Poozes
 5. Why
 6. Hyperdrive
 7. Fuck Around Section
 8. Ih-Ah!
 9. GIGPIG Jam
 10. Forgive Me
 11. Love
 12. Kingdom

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X