Dunk!festival – aanraders voor donderdag
Merycarmen LC

Net zoals elk jaar zal de beste post-rock/metal drie dagen lang te horen zijn op DUNK!FESTIVAL in Kunstencentrum VIERNULVIER, De Vooruit – Gent. De 17e editie belooft de constante dorst naar experimentele muziek van liefhebbers in al zijn vormen te bevredigen. Een niet te missen evenement waar 45 internationale en lokale bands te zien zullen zijn op vier verschillende podia. Met onder andere Amenra, MONO (Japan), God Is An Astronaut met Jo Quail, Caspian, Godflesh, We Lost The Sea, Maybeshewill, And So I Watch You From Afar, Ef, GGGOLDDD, A.A. Williams, Hauschka en nog veel meer! Hieronder geven we je onze belangrijkste redenen per dag om dit geweldige programma niet te missen en starten doen we met donderdag 18 mei!

Op donderdag trapt het festival af met internationale acts uit de hedendaagse Latijns-Amerikaanse indie rockscene. Vyctoria uit Mexico en Sunset Images met hun shoegaze en post-punk, en het Peruaanse KINDER met hun geweldige mix van math, post en noise zullen ons zeker aan het dansen krijgen!

Lokaal hebben we MOTEK, die na exact 10 jaar zijn kenmerkende metalen “post”-muziek weer op het podium brengen, dus zorg ervoor dat je deze unieke kans (of beter gezegd decennium) niet mist! Het festival verwelkomt ook TAKH, een Belgische supergroep, ontstaan uit de as van Black Heart Rebellion + de hypergetalenteerde zangeres Annelies Van Dinter. Dit zal een van hun allereerste liveshows zijn, dus weer een unieke set om niet te missen.

Na zijn optreden met Jesu op de vorige editie, keert zware innovator Justin K. Broadrick terug naar het festival in twee verschillende maar zeer opwindende contexten: Loud as Giants samen met de getalenteerde Belgische solo-artiest Dirk Serries, en zijn voormalige band Godflesh voor de allereerste keer.

De legendarische industriële metalact Godflesh belooft een historisch moment te worden voor het festival en zijn fans. Ze combineerden metal en elektronische muziek in de late jaren ’80, waardoor ze direct invloed hadden op het begrip van industriële muziek. Hun invloed reikt verder dan de industriële sfeer en is tegenwoordig te voelen in post-metal, noise rock, sludge, goth, shoegaze en zelfs techno. Dit maakt hen een van de weinige artiesten die de afgelopen dertig jaar aanzienlijk invloed hebben gehad op het muzikale landschap. Hun meest recente releases zijn ongetwijfeld hun zwaarste en meest spookachtige werk, waarmee ze hebben aangetoond dat ze in de loop der jaren niet zachter zijn geworden.

Het festival eindigt met een flinke dosis post-rock van de Ierse band God is an Astronaut, waarbij ambient, shoegaze en elektronica worden vermengd met een rockgevoel, wat zorgt voor de meest etherische en meeslepende live soundscapes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X