Ronker – Self Loathing Self Help
LABEL:
Labelman
RELEASEDATUM:
7 april 2023
87

Ronker is een nieuwe Belgische band die ik ongeveer anderhalf jaar geleden voor het eerst live zag optreden in het jeugdcafé van Denderleeuw. Ik had nog nooit van de band gehoord, maar ze bliezen me toen omver met hun krachtige liveshow. Nu, anderhalf jaar later, zijn ze klaar om hun eerste ep uit te brengen. Ik ben benieuwd of die rauwe live energie ook op deze eersteling te horen is. Ik vertel je er hier alles over.

De ep van Ronker, getiteld Self Loathing Self Help, bestaat uit vier nummers en wordt uitgebracht via Labelman op 7 april. De band speelt een mix van verschillende genres, zoals speed noise, hardcore punk en thrash metal, wat resulteert in een uniek geluid. Het openingsnummer Goliath is krachtig en pakkend, met een coole riff en ritmische drums die perfect de sfeer neerzetten voor de ruwe stem van zanger Jasper De Petter. Het thema van depressie en zelfmoord komt terug in meerdere nummers op de ep, terwijl de band ook de impact op de nabestaanden en hun rouwproces benadrukt.

Shame, het tweede nummer, gaat over het gevoel van schaamte en hoe het verleden ons kan tegenhouden om vooruit te gaan. Het nummer is net als de videoclip verbonden met Goliath. Het voorlaatste nummer, Solid, begint traag en bouwt op naar een atmosferisch stuk waarin twee stukken tegen elkaar zingen. Het nummer eindigt krachtig met Jasper die opnieuw schreeuwt alsof zijn leven ervan afhangt, mijn persoonlijke favoriet van deze schijf. Het laatste nummer, Old Reliable, is opnieuw verbonden met het thema van de dood en vormt een sterke afsluiting van de ep.

Al met al is Self Loathing Self Help een zeer sterke ep met vier uitstekende nummers die de unieke stijl van Ronker weerspiegelen. Het is zeker een aanrader om de band live te zien en dus de releaseshow op 14 april in de Charlatan in Gent bij te wonen. Mocht deze niet lukken, kijk dan eens in de lijst hieronder of er andere opportuniteiten zijn voor je.

Ronker – Jasper De Petter

LIVE

 • 14/04/23 EP Release @ Charlatan, Gent (BE)
 • 15/04/23 Insert Name Festival, Liege (BE)
 • 16/04/23 Bastion V, Dendermonde (BE)
 • 22/04/23 Ik zie u Graag @ Mezz, Breda (NL)
 • 13/05/23 Podium ’t Beest (support Psychonaut), Goes (NL)
 • 27/05/23 Sniester , Den Haag (NL)
 • 08/06/23 Club Void @ Effenaar, Eindhoven (NL)
 • 25/06/23 Trix (Aftershow The Melvins), Antwerpen (BE)
 • 08/07/23 NYX Festival, Meerhout (BE)
 • 22/07/23 Rock Olmen, Olmen (BE)
 • 29/07/23 Rockelingen, Lettelingen (BE)
 • 26/08/23 In The Garden, Beernem (BE)
 • 23/09/23 De Pul, Uden (NL)
 • 20/10/23 Oefenbunker, Landgraaf (NL)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X