Deimos’ Dawn – Anthem Of The Lost
LABEL:
MDD Records
RELEASEDATUM:
14 april 2023
73

Onze Oosterbuur Marc Grewe blijkt duidelijk met zijn muzikale inspiratie geen blijf te weten. 2023 is namelijk nog maar enkele maanden ver, maar ondertussen heeft de man in kwestie al twee platen op de markt gebracht met zijn bands Leper Colony en Discreation. Op 14 april mag Marc een derde streepje achter zijn naam zetten, want dan verschijnt met Anthem Of The Lost de debuutplaat van Deimos’ Dawn via het label MDD Records. Deimos’s Dawn is eveneens een pas opgerichte band die het voornamelijk puur bij thrash metal houdt. Of we deze nagelnieuwe band mogen beschouwen als een rijke aanvulling op de thrash catalogus, kom je hier te weten!

Het is er weinigen gegeven om op een periode van amper drie maanden tijd met drie nieuwe platen voor de dag te komen. Ergens loert hierbij de vrees van verzadiging en tevens van een gebrekkige inspiratie om de hoek, maar gelukkig lijkt Marc Grewe hier weinig last van te hebben. Het helpt natuurlijk ook wel om omringd te worden door ervaren muzikanten die al lang hun strepen binnen de metalwereld verdiend hebben. Het feit dat er bovendien voor de verandering eens weinig death metal te bespeuren valt op deze plaat, zal Marc Grewe ongetwijfeld ook wel geprikkeld hebben.

Anthem Of The Lost is aldus een plaat boordevol thrash metal in zijn puurste vorm, waarbij zowel elementen van de Bay Area terug te vinden zijn als Teutoonse invalshoeken. Gedurende twaalf nummers valt de band nergens in herhaling en weten ze met gemak de aandacht van de luisteraar vast te houden. Iets waar de overdonderde mix ook wel zijn aandeel in zal hebben. Zo wordt je als luisteraar tijdens nummers als Deathstar Spangled Banner en Put Down That Weapon nagenoeg omver geblazen. De thrash metal krijgt hierbij bovendien een stevig hardcore tintje wat naadloos de link legt met pakweg het Amerikaanse Pro-Pain. Ook van een streep groove zijn deze heren duidelijk niet vies, getuige songs als The Final Illusion en When In Doubt: Kill! Variatie troef met andere woorden.

 

Marc Grewe brult opnieuw de longen uit zijn lijf, waarbij hij wederom zeer verstaanbaar voor de dag komt. De man in kwestie heeft nu eenmaal zijn roots in het deathmetalgenre wat er toe leidt dat je als luisteraar geen hoge, venijnige uithalen moet verwachten in de stjil van pakweg Steve Souza. De vocalen bevinden zich voornamelijk in de lagere regionen, maar blijven gelukkig wel thrash metal uitademen.

Anthem Of The Lost is gewoonweg een genietbare metalplaat, die zeer vlot weg luistert. Een instant klassieker krijg je als luisteraar hier niet meteen in handen geduwd, maar dat hoeft ook niet altijd het geval te zijn. Deimos’ Dawn is een band die passie duidelijk heel hoog in het vaandel draagt en dat is op zich reeds voldoende om te kunnen overtuigen. Gelukkig is de muziek op deze Anthem Of The Lost ook wel degelijk goed te pruimen, waardoor we gerust van een geslaagd debuut kunnen spreken!

Tracklist:

 1. Feeding The Decline
 2. Walking Out On You
 3. The Final Illusion
 4. Over Your Dead Body
 5. Unholy Water
 6. Too Much Pain Is Not Enough
 7. Deathstar Spangled Banner
 8. The 4th Wall
 9. When In Doubt: Kill!
 10. Put Down That Weapon
 11. Two Handed Game
 12. Terrorvision Quest

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X