Sleeping With Sirens + Don Broco + Ocean Grove / @Cabaret Sauvage, Parijs / 11-03-2023
Merycarmen LC

Het is al een tijdje dat we de Britse rockers van Don Broco op tour wilden zien en hun high-energy live performance wilden meemaken waarvoor ze bekend zijn. Helaas was hun Europese tour in 2023 met Sleeping With Sirens en Ocean Grove niet in België gepland, dus besloten we om naar hun concert in Parijs te gaan afgelopen zaterdag 11 maart. Hier lees je waarom wij als Belgen een grote kans hebben gemist!

Een uitverkochte Cabaret Sauvage stond op ons te wachten om 18.30 uur en als toeschouwers konden we ons geen betere locatie wensen. De ongebruikelijke 360° architectuur van de zaal en de geleidelijk aflopende grond richting het podium maakten het gemakkelijk om het spektakel vanaf elke plek binnenin te zien. Desondanks was de houten vloer niet klaar voor het harde springen van fans tijdens het eerste deel van de show.

De Australiërs van Ocean Grove openden de avond met hun groovy mix van nu-metal en post-hardcore, zelf omschreven als “odd world music”. Hun show was van begin tot eind aanstekelijk en hun eigenaardige geluid bootste de wazigheid van de jaren 90-grunge na met een boost van goede, frisse nu-metal en pophooks in hun unieke verhaalvertelling, zonder enige clichés.

Ocean Grove – Twiggy Hunter

Ze zetten ons meteen in beweging met ‘Superstar‘ en ‘Junkie$‘. Het viertal straalde energie uit en tijdens het derde nummer ‘Sex Dope Gold‘ speelde Sam Bassal een coole drumsolo die het publiek verlichtte. Daarna sprongen ze verder op het podium tijdens bulderende refreinen als ‘Stratosphere Love‘ en ‘Cali Sun‘.

Ocean Grove – Sam Bassal

Het springen op de houten vloer was zo intens dat het podium mee daverde en het uiteindelijk een deel van Bassal’s drumstel omver wierp midden in de show, maar de roadie stond klaar om te helpen en alles meteen terug op zijn plaats te zetten. Gelukkig gebeurde het daarna niet meer, omdat ze het podium hadden versterkt.

Ocean Grove – Dale Tanner

Of je nu van het genre houdt of niet, je wordt betrokken bij de performance, van de zwaardere vocalen van bassist Twiggy Hunter tot Dale Tanner’s sprong in de menigte om de set af te sluiten. Zelfs de meest ervaren concertbezoeker zal zich goed voelen na een Ocean Grove-show.

Zoals gewoonlijk namen we in de pauze de tijd om wat merch te kopen en onze glazen bij te vullen terwijl we wachtten op Don Broco. Het was nodig om even naar het terras te gaan, omdat de locatie veranderde in een sauna!

Om 19:50 verschenen de rockers uit Bedford op het podium en begon tourtoetsenist Adam Marc met het spelen van de zachte tonen van de intro van ‘Bruce Willis’, samen met drummer Matt Donelly op zang. Vervolgens nam zanger Rob Damiani het voortouw en explodeerde de locatie in een groot rockfeest! Al van aan het begin van de set waren er oproepen voor moshpits te horen, met gitarist Sid Delaney’s hoge kicks in de lucht. Voor het tweede nummer sloot zelfs de minst fanatieke voetbalfan zich aan bij het plezier van ‘Manchester Super Reds No.1 Fan‘ en dit zette de toon van ultrasone pakkende riffs met pit na pit voor de hele nacht.

Don Broco – Matt Donelly

Ze bleven graven in hun laatste platen ‘Amazing Things’ (2021) en ‘Technology‘ (2018) voor meer meezingers en bewezen dat ze een trouwe fanbase hebben die graag danst en zingt bij elk nummer. Tijdens ‘Anaheim‘ was er een zangwedstrijd tussen de band en de fans die knie aan rug zaten en een roeipit begonnen. De singles ‘ACTION‘ (2019) en ‘Fingernails‘ (2022) werden ook opgenomen in het repertoire.

Don Broco – Sid Delaney

Er valt niet te ontkennen dat de energie en toewijding van de band aan hun dynamische optreden opmerkelijk zijn. Rob en Sid hebben vooral een bevelende aanwezigheid over het publiek en hun set is een elektriserende ervaring van begin tot eind. De favorieten van het publiek waren zonder twijfel ‘Gumshield‘, ‘Come Out to LA‘ en het laatste nummer ‘T-Shirt Song‘ waarbij iedereen zijn shirt rondzwaaide.

Don Broco – Rob Damiani

Don Broco benadert alles op een niet-traditionele manier en levert een uitstekend optreden. Het is een must-see voor liefhebbers van high-energy rockmuziek. Hun volgende headline UK-tournee met ondersteuning van Papa Roach en Dance Gavin Dance zal zeker een succes worden!

Terwijl het podium voor de laatste act werd klaargemaakt, was het een beetje vreemd dat er op de achtergrond een Abba-medley werd gespeeld, vooral gezien het feit dat de locatie vol zit met rock- en emo-muziekliefhebbers.

Om 21:06 uur dimden de lichten en barstte het publiek uit in gejuich toen de drummer van Sleeping with Sirens, Matty Best, het podium betrad en begon met een atypische drumsolo. Niet lang daarna voegden de overgebleven bandleden, Kellin Quinn (lead vocals), Nick Martin (ritmegitaar), Justin Hills (bas) en de tourgitarist, Tony Pizzuti, zich bij hem om de set te beginnen met ‘Break Me Down‘.

Sleeping With Sirens – Matty Best

De band ging verder met hun pop-punk/core-hits ‘Kick Me‘ en ‘Leave It All Behind‘. In het midden van de show pauzeerde Kellin om ‘Better Off Dead‘ op te dragen aan iedereen die zich eenzaam voelt, waarbij hij deelde dat hij het nummer schreef op zijn dieptepunt en het publiek aanmoedigde om wie er naast hen stond te omarmen, zelfs als ze alleen waren.

Sleeping With Sirens – Kellin Quinn

Het publiek verwelkomde hartelijk de aanstekelijke metalcore-riffs van hun nieuwe nummer ‘Crosses‘, van hun recent uitgebrachte album Complete Collapse (2022). Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen met Spencer Chamberlain van Underoath, die momenteel op tournee zijn met Periphery. Daarnaast was hun akoestische versie van het liefdeslied ‘Iris‘ van de Goo Goo Dolls ook een hit bij het publiek.

Sleeping With Sirens – Justin Hills

Sleeping with Sirens eindigde hun hoofdset met ‘If I’m James Dean, You’re Audrey Hepburn‘, en verliet het podium alleen om teruggeroepen te worden door enthousiaste fans voor een toegift. Ze besloten met hun klassieker ‘If You Can’t Hang‘.

Sleeping With Sirens

Over het algemeen was dit laatste uitverkochte concert van de tour een groot succes, een geweldige avond vol moshpits, crowdsurfen, springen, wiegen en zingen, waardoor fans niets meer te wensen overhielden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X