Suicide Silence – Remember… You Must Die
LABEL:
Century Media Records
RELEASEDATUM:
10 maart 2023
95

Suicide Silence, een naam die weerspiegeld door de tijd. Geboren in het begin van de jaren 2000 en snel uitgegroeid tot een heus fenomeen. De band heeft ondertussen al wat hoogtes en laagtes gekend. Na het plotse overlijden van lead zanger Mitchell Lurker in 2012, werd er gevreesd dat de band er nooit meer te boven ging kunnen komen.
Na een jaar op non-actief te hebben gestaan, was de band terug met de verwelkoming van hun nieuwste bandlid: All Shall Perisch-zanger Hernan “Eddie” Hermida. Ze kwamen al met fantastische albums uit, deden fenomenale tours en zijn nu terug met hun nieuwste creatie.

10 maart 2023 is de datum dat hun nieuwste, ondertussen reeds zevende, album uitkomt. Zwaarder, kwader en machtiger gewoon. Een klein zinnetje om het album te beschrijven. Stilzitten is geen optie meer. Het is beetje een ode aan het begin van Suicide Silence, maar dan zwaarder, vernieuwender en een ablsoluut beest om naar te luisteren.

Het openingsnummer Remember… begint melodieus en komt al snel onheilspellend over, met wat klinkt als Bane uit Batman, die hier wat woorden aan toevoegt. Het heeft je een vals gevoel van veiligheid waneer het lied overgaat naar het volgende nummer You Must Die. Men wordt van alle kanten gebombardeerd door zware muziek. Hevige drumpartijen, heerlijke riffs en beestachtige grunts en growls.

Het nummer Kill Forever begint grappig, het voelt als binnenkomen op een filmset. Wanneer opeens “tik, tik, tik” en de band is vertrokken. De song voelt zo gemeen en is een absolute banger van een plaat. Laat je niet misleiden, want als dit live gaat worden gespeeld, zal alles plat liggen.

Altar Of Self is dat weer iets van andere koek. Het komt zo hard en heftig aan dat het lijkt alsof je wordt vertrappeld door olifanten met ijzeren schoenen aan. Zo hard komt het aan. Maar dan op een ander tempo. Endless Dark pakt dan de draad verder op, vouwt die tot een bolletje geweld en rolt je gewoon verder van die harde, zware heuvel. Het ritme is te snijden, de riffs blijven hard gaan en die stem fenomenaal.

Kortom stuk voor stuk, allemaal unieke nummers. Allemaal zo verschillend maar toch indrukwekkend. Harder dan hard, gemeen, onheilspellend, … De band is zeker zijn stempel aan het plaatsen op de deathcorescene. Als dit de toekomst wordt van deathcore, zullen we alleen maar in onze handjes kunnen wrijven van blijdschap.
Het album komt uit op 10 maart 2023 door Century Media Records.

Tracklist:

 1. Remember…
 2. You Must Die
 3. Capable Of Violence (N.F.W.)
 4. Fucked For Life
 5. Kill Forever
 6. God Be Damned
 7. Altar Of Self
 8. Endless Dark
 9. The Third Death
 10. Be Deceived
 11. Dying Life
 12. Full Void

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X