We Came As Dirt – The Hollows
LABEL:
DIY
RELEASEDATUM:
14 Januari 2023
75

In de eindejaarsperiode nieuw materiaal uitbrengen, er zijn maar weinig bands die er zich aan durven wagen. Vaak werken dan de gespecialiseerde sites op een lager pitje, al blijft het de taak van een recensent om beloftevolle bands te scouten. Op tweede nieuwjaarsdag kwam ik zo in aanraking met de Belgische alternatieve metalband We Came As Dirt. Ook vorig jaar brachten zij in de donkerste periode van het jaar vier nummers uit, de eerste vier uit het bestaan van de band nota bene. Ook dit jaar waagde We Came As Dirt zich aan een release rond de jaarwisseling.

Ondanks het feit dat ik steevast op zoek ben naar startende beloftevolle bands, wist de eerste ep aan mijn aandacht te ontsnappen. Ook de daarbij horende tournee is aan me voorbij gegaan. Het feit dat de band alternatieve metal maakt zal er zeker voor iets tussen zitten. Al moet ik zeggen dat het stomende geheel van de Belgen, bij zowat iedereen met een voorliefde voor de stevigere muziek, wel iets teweeg zal brengen. Hollows was de eerste track ooit welke ik beluisterde van We Came As Dirt, maar wist me meteen te overtuigen om deze nieuwste telg wat meer onder de aandacht van de mensen te brengen. Het is als nieuwe band immers niet eenvoudig om op te vallen tussen de andere in het genre.

Hollows heeft ook de eer om de nieuwste ep The Hollows op gang te trekken. De track klimt net boven de drieënhalve minuut. Hierin laten de Belgen horen tot wat ze allemaal in staat zijn. Smerige gitaarlijnen gaan hand in hand met een vocal die blijft hangen. Het timbre doet me wat denken aan die van Aaron Bedart van Bane, een al wat oudere doch klinkende naam in het hardcoregenre. Rauw maar toch voldoende zuiver om de teksten vanaf de eerste luisterbeurt te vatten, dit zonder het songtekstenboekje te moeten raadplegen.

Repent, de tweede track op deze ep, lijkt wel het kleine broertje van Hollows. Het haalt net niet de grens van twee minuten, maar probeert in die korte tijd evenveel te brengen als zijn voorganger. Hierdoor krijgt het geheel een chaotisch randje wat zich in de pit zal vertalen in een stevige moshpit. Al moet ik benadrukken dat het hier over gestructureerde chaos gaat, iets dat we linken aan het mathcoregenre. Ook deze vinnige track doet je hunkeren naar meer. Na Repent staarde ik enkele seconden voor me uit, vooraleer te beseffen dat deze intense rollercoaster al definitief gestopt was. Er prijken slechts twee nummers op dit schijfje, maar deze doen wel wat ze moeten doen.

Ze maken je benieuwd naar meer én dat is er! Wie na deze wervelwind nog niet genoeg heeft, kan teruggrijpen naar de eerder vrijgegeven singles, welke je op Spotify kan terugvinden. Is het duidelijk dat ik helemaal ben gevallen voor deze Belgische band? Dit geheel in een hokje duwen met het label alternatieve metal… ik vind het wat makkelijk. We Came As Dirt kleurt graag buiten de genregrenzen wat een eigenwijze sound oplevert. Hopelijk kruisen onze wegen snel want ik ben benieuwd hoe deze cocktail live gaat uitdraaien.

Tracklist:

  1. Hollows
  2. Repent

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X