Siege Of Power – This Is Tomorrow
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
17 februari 2023
80

Deel uitmaken van één van de grotere acts binnen het deathmetalgenre is voor sommige muzikale duizendpoten blijkbaar niet genoeg om de honger te stillen. Die onstilbare honger resulteerde in 2017 tot de oprichting van de band Siege Of Power. Zeg maar gerust een supergroep, want met (ex-) leden van onder meer Hail Of Bullets, Ashpyx en Autopsy bulkt deze groep van de muzikale kwaliteit en ervaring. In 2018 werd het debuut Warning Blast op de wereld losgelaten, waarna jammer genoeg de vrees ontstond dat Siege Of Power niet meer zou zijn dan een eenmalige eruptie van doods metaal. Al een geluk dat er zoiets bestaat als een koelkast om de frisse ideeën op een veilige manier in te kunnen stokeren, want vijf jaar na het debuut is het dan toch eindelijk tijd voor die langverwachte en stilaan onverhoopte opvolger. Album nummer twee heeft de titel This Is Tomorrow meegekregen en zal op 17 februari opnieuw verschijnen via Metal Blade Records!

Ten tijde van het debuut Warning Blast was Siege Of Power duidelijk nog een professioneel hobbyproject van de heren in kwestie. Dit resulteerde in een meer dan degelijk rechttoe rechtaan album, waarbij kwaliteitsvolle death metal centraal stond, maar waarbij de muzikale richting van deze band toch niet honderd procent duidelijk was. Aan goede ideeën geen gebrek, alleen bleven we qua eindproduct, gelet op de ervaring van de heren in kwestie, toch wat op onze honger zitten.

Die honger wordt op deze opvolger wel degelijk gestild. De vijf lange jaren tussen het debuut en deze tweede plaat, heeft de bandleden stuk voor stuk deugd gedaan. Niet alleen brachten deze heren met hun eigen (hoofd)bands stuk voor stuk straffe, nieuwe platen op de markt, maar daarnaast werd het vuur opnieuw stevig aangewakkerd door toedoen van de mondiale lockdown. Deze combinatie van factoren heeft er duidelijk toe geleid dat iedere muzikant binnen Siege Of Power overduidelijk de intentie heeft om dit project naar een hoger niveau te tillen.

 

Een hoger niveau dat bereikt wordt door middel van sterke, langere songs, die effectief voorzien zijn van een spreekwoordelijke kop en staart. Die langere nummers zorgen er op hun beurt dan weer voor dat het muzikale palet verbreed wordt en Siege Of Power niet telkenmale razendsnel voor de dag dient te komen, maar ook een meer doomy aanpak kan benaderen. We verkondigen dan ook zeker en vast geen gebakken lucht door te stellen dat deze This Is Tomorrow duidelijk ondergedompeld werd in een bad vol Asphyx, Autopsy en zelfs Orange Goblin invloeden. Opener Force Fed Fear, Zero Containment en Oblivion zijn ware snelheidsduivels, waarmee deze heren duidelijk maken dat er nog lang geen sleet zit op hun muzikale vaardigheden. De meer doomy invloeden zijn dan weer terug te vinden op de meer slepende nummers zoals Sinister Christians, Scavengers en As The World Crumbles, waarbij we zelfs een Black Sabbath sfeertje kunnen ontwaren.

The Devil’s Grasp klinkt dan weer als een bastaardkind van Motörhead en Orange Goblin, hetgeen de veelzijdigheid van dit album duidelijk maakt. Vaak durft een deathmetalalbum al eens wat te verzanden in een zekere herhalingsoefening, maar daar is in het geval van deze This Is Tomorrow absoluut geen sprake van. De bandleden zijn er stuk voor stuk met verve in geslaagd om de betere invloeden van hun talrijke bands te incorporeren in het geluid van deze nieuwste worp, waardoor we gerust van een verrassend sterke plaat kunnen spreken die het debuut toch op alle vlakken weet te overtreffen.

Tracklist:

 1. Force Fed Fear
 2. Sinister Christians
 3. Scavengers
 4. Zero Containment
 5. Ghosts Of Humanity
 6. As The World Crumbles
 7. Oblivion
 8. Deeper Wounds
 9. The Devil’s Grasp
 10. No Salvation
 11. This Is Tomorrow

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X