Heriot @ Trix Club – Antwerpen
Hughes Vanhoucke

Eén van de nieuwe sensaties in Brits metalland is Heriot uit Birmingham en Swindon, die afgelopen vrijdag hun allereerste clubshow op het Europese vasteland gaven. Als je Soulcrusher Festival in Nederland niet meerekent. Dat was bij ons in de Trix Club. Volgens het blad Kerrang is het één van de bands van het moment van over de kleine plas; bewijs daarvan is hun plaats op de bill van Download Festival 2022, het grootste metalfestival in de UK.

De grote zaal was uiteraard iets te hoog gegrepen voor Rolo Tomassi en twee bands die nog nooit in België of de rest van het vasteland van Europa in een zaal optraden, Heriot en Holy Fawn. Laura Tessoro en een legioen bakvissen bevolkten die eerste vrijdagavond van februari de grote zaal van Borgerhoutse rocktempel die het die dag even deed zonder rock op hun hoofdpodium.

Debbie Gough – Heriot @ Trix Club – Antwerpen

De Britten uit de Midlands brachten stevige heavy metal doorspekt met een portie industrial, sludge en hardcore met twee zangers of beter gezegd een zangeres en een zanger. De 25-jarige bevallige gitariste Debbie Gough zorgde voor de vrouwelijke vocals, stevige vocals en geschreeuw, gewapend met haar Jackson SL3-gitaar. Heriots reputatie van stevige liveshows te brengen werd helemaal waargemaakt en kreeg van meet af aan het publiek mee dankzij de nummers die de band opnam tijdens de pandemie en vorig jaar uitbracht op een ep met acht tracks. Bassist Jake Packer zorgde voor de andere vocals wat zorgde voor een doeltreffende combinatie aangevuld met een hyperactieve drummer en een tweede gitarist.

Erhan Alman en Jake Packer – Heriot @ Trix Club – Antwerpen

Rolo Tomassi kon echt geen betere opwarmer meegebracht hebben op zijn jongste Europese tour. Profound Morality werd vorig jaar uitgebracht bij Church Road Records.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X