Dragonland - The Power of the Nightstar
Dragonland – The Power of the Nightstar
LABEL:
AFM Records
RELEASEDATUM:
14/10/2022
75

Elf lange jaren heeft het geduurd, maar de Zweedse powermetallers Dragonland zijn er met hun nieuwe plaat. Een prima plaat voor eenieder die van stevige power metal houdt.

In 2011 verscheen Under the Grey Banner en werd de carrière van gitarist Olof Mörcks andere band gelanceerd. Die andere band is Amaranthe en heeft ondertussen al op Graspop gespeeld, in het voorprogramma van Sabaton gestaan en meer van dat soort mooie verwezenlijkingen behaald. Ik vermoed dat het succes van die band mee heeft gezorgd voor een verminderde input in Dragonland, terwijl Dragonland echt wel de betere band is. 

The Power of the Nightstar vertelt het verhaal van een volk dat tussen de sterren op zoek gaat naar een nieuwe thuis om zijn vernietiging te voorkomen. Er is een instrumentale intro en in het sublieme A Threat from Beyond the Shadows nemen verschillende zangers een rolletje op in een luisterspel, maar verder is dit album een verzameling nummers zoals je van een cd verwacht. Under the Grey Banner zette duidelijker in op het verhaal met meer interludes en gesproken passages. 

Wie het eerdere werk van Dragonland kan smaken, zal ook kunnen genieten van The Power of the Nightstar. De band presenteert riffs met een stevig, vol gitaargeluid, aangevuld met het nodige toetsenwerk en Jonas Heidgerts uitstekende zang. De productie is vol en laat de power uit power metal tot zijn recht komen. Het geheel is melodieus. De plaat is net te lang om je tot het einde te blijven vasthouden en na verloop van tijd lijken de nummers wat in elkaar over te vloeien. 

Er zijn enkele tracks die heel goed blijven hangen zoals de titeltrack en het eerder genoemde A Threat from Beyond the Shadows. Verder vind ik de plaat geen echte oorwurmen hebben, dat is ook niet nodig. The Power of the Nightstar luistert lekker weg . Voorgangers Under the grey Banner en Astronomy speelden een klasse hoger, maar laat duidelijk zijn dat Dragonland het nog steeds kan, babyWarm aanbevolen voor de liefhebbers van het genre.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X