Deströyer 666 – Never Surrender
LABEL:
Season Of Mist
RELEASEDATUM:
2 december 2022
79

Al bijna dertig jaar trapt ene K.K. Warslut met zijn Deströyer 666 de nodige keet. Initieel in Down Under, maar ondertussen mogen we gerust stellen dat de hele mondiale metalcommunity wel al eens van dit bonte gezelschap gehoord heeft. De wilde aanpak van deze Aussies heeft geloond, want Deströyer 666 kan na verloop van jaren rekenen op een trouw legioen fans. Een legioen fans dat evenwel het nodige geduld moest uitoefenen, want tussen voorganger Wildfire en deze Never Surrender zitten maar liefst zes lange jaren. Al kwam het lange wachten deze keer minder als een verrassing. Sinds de millenniumwissel hebben deze heren namelijk een pak minder haast om met nieuw werk voor de dag te komen. Never Surrender zag op 2 december het levenslicht onder het goedkeurend oog van Season Of Mist. De review lees je hier!

Met Never Surrender is Deströyer 666 toe aan haar zesde langspeler. Waar de nadruk in de beginjaren nog volop lag op het blackmetalgenre, is de focus doorheen de jaren meer en meer verschoven richting een meer thrashy sound, waarbij zelfs old school heavy metal nooit veraf is. Een lijn die deze heren ook op deze nieuwste telg vlotjes weten door te trekken. Gedurende veertig minuten krijg je als luisteraar een bord vol ranzige blackened thrash metal voorgeschoteld, waar menig modale burger zijn neus voor zou ophalen. Al moeten we hierbij toch meteen de kanttekening maken dat het net dat tikkeltje minder scherp en agressief is in vergelijking met de ‘early years’. Het pure venijn is door de jaren heen wat afgebot, wat echter niet wil zeggen dat Deströyer 666 hier met slappe kost voor de dag komt.

Nummers als Andraste en Pitch Black Night klinken van bij de eerste luisterbeurt namelijk meteen zeer vertrouwd in de oren en maken meteen duidelijk dat we hier te maken hebben met nieuw werk van Deströyer 666. Ook anno 2022 staan het voortstuwende, galopperende drumwerk en de kristalheldere doch smerige gitaarriffs nog steeds centraal, waarbij we evident niet rond de bijtende strot van frontman K.K. Warslut heen kunnen. Een vos verleert duidelijk zijn streken niet.

 

Het tempo ligt gedurende nagenoeg de hele plaat vrij hoog, iets wat deze heren weet te typeren. Vanuit die optiek komt het afsluitende Batavia’s Graveyard dan ook als een welgekomen verrassing, want na een dik half uur aan blackened, heavy thrash metal, laat Deströyer 666 het tempo flink zakken om met een epische afsluiter voor de dag te komen, waarbij zowaar zelfs lichte Viking elementen te ontwaren vallen. Een waardige afsluiter die deze plaat toch nog wat extra pluspunten weet op te leveren.

Toch moeten we ergens ook kritisch durven zijn en niet alles met de mantel der liefde bedekken. Deströyer 666 heeft in haar geschiedenis steeds straffe, memorabele platen afgeleverd en die factor is nu niet in dezelfde mate aanwezig. De nummers zijn stuk voor stuk oerdegelijk, en weten zeker de middelmaat te overtreffen, maar van een band als Deströyer 666 verwachten we nu eenmaal meer. Vandaar dat deze Never Surrender geen score mee krijgt die te bestempelen valt als ‘sky high’. Al kan en mag men met een rapport van 79 punten gerust trots thuis komen!

Tracklist:

  1. Never Surrender
  2. Andraste
  3. Guillotine
  4. Pitch Black Night
  5. Mirror’s Edge
  6. Grave Raiders
  7. Savage Rights
  8. Rather Death
  9. Batavia’s Graveyard

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X