Aeveris – White Elephant
LABEL:
in eigen beheer
RELEASEDATUM:
4 november 2022
80

Wie de Vlaamse metalscene iet of wat op de voet volgt, kan de voorbije weken onmogelijk langs Aeveris heen gekeken hebben. Deze nagelnieuwe band bracht op 4 november namelijk haar debuutplaat White Elephant op de markt, hetgeen gepaard ging met een heuse tournee doorheen het hele Vlaamse land, waarbij onder meer Brugge, Bree en mijn eigenste Sint-Niklaas mochten kennis maken met deze nieuwe geweldenaars. Als ervaren rotten binnen het vak besloten deze heren bovendien het heft volledig in eigen handen te nemen met uitzondering van de promotie, waarvoor in zee gegaan werd met het immer hardwerkende Hardlife Promotion. Tijd voor een review zouden we zo stilaan durven denken!

Begin dit jaar bracht Aeveris een ep op de markt bestaande uit drie nummers, die meteen duidelijk maakten dat het deze heren absoluut menens is. Van deze driedelige ep zijn twee nummers terug te vinden op White Elephant. Enkel Center Point is blijkbaar uit de boot gevallen. Jammer, want om eerlijk te zijn wist deze song mij nog het meeste van allemaal te bekoren. Gelukkig valt er over smaken en kleuren niet eindeloos te twisten én staan de twee ‘overgehevelde’ songs eveneens garant voor pure kwaliteitsvolle moderne metal.

 

‘Pure kwaliteitsvolle moderne metal’ is dan ook de omschrijving die de lading van deze White Elephant op nagenoeg perfecte wijze weet te dekken. Uit niets valt af te leiden dat we hier te maken hebben met een debuutalbum. Niet geheel verwonderlijk, want Aeveris bestaat uit muzikanten die stuk voor stuk hun strepen binnen de vaderlandse metalscene al meer dan verdiend hebben. Waarom dan überhaupt nog een nieuwe band uit de grond stampen, horen we u zo al denken? Wel, om de heel eenvoudige reden dat Aeveris een muzikaal concept omvat hetgeen nieuwe, muzikale wegen heeft doen open gaan. Neem nu bijvoorbeeld frontman Louis Soenens, die we op deze White Elephant op een veel agressievere wijze voor de dag horen komen dan dat dit bij pakweg Fields Of Troy het geval was.

Die hoge mate van agressiviteit staat absoluut centraal: The Great Demise is een nummer dat smeekt om een circlepit, terwijl we op Four stevige invloeden van onder meer Trivium kunnen ontwaren. Ook het gevoel voor melodie zijn deze heren duidelijk niet uit het oog verloren, getuige de vele aanstekelijke, meestal clean gezongen refreinen, die zeker weten te overtuigen. De perfect getimede breakdowns zulle al eveneens in de smaak vallen. Al is er zeker en vast ook ruimte voor de nodige rustpunten. Zo laat Aeveris op het nummer Made Of Guilt het tempo voor de eerste maal wat zakken en krijgt het publiek tijdens het refrein van het nummer Voiceless, Are The People de kans om luidkeels mee te brullen, waarbij voorkennis absoluut niet vereist is.

White Elephant is dan ook een prima debuutplaat geworden, die nogmaals duidelijk maakt ons Belgenlandje meer en meer een internationale speler op het gebied van metal begint te worden. Nu de nationale tournee er op zit, kan het vizier zeker en vast ook op het buitenland gericht worden, want met deze debuutplaat onder de arm zal Aeveris ook buiten de landsgrenzen absoluut geen mal figuur slaan!

Tracklist:

  1. Scepter
  2. White Elephant
  3. Stillborn
  4. The Great Demise
  5. Four
  6. Shapeless
  7. Made Of Guilt
  8. Voiceless, Are The People
  9. Segregating The Wicked
  10. Pointless Agenda

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X