Fields Of Regret – Fields Of Regret
LABEL:
Basick Records
RELEASEDATUM:
18/11/2022
80

Misschien zegt de naam Filip Van Lysebeth u weinig of niets, maar toch heeft deze man een enorme carrière in de muziekwereld achter de rug. Misschien zegt de naam Lakland u wel iets? Het vorige project van Filip. Bovendien heeft hij als producer bij Basick Records nog samengewerkt met onder andere Marco Minneman (Kreator), Terry Bozzio (Frank Zappa), Adam Dice (Puff Daddy), Garry Hagger, Byentl en Bruno Meeus (Wizards of Oz).

Anno 2022 presenteert Filip zijn nieuwste creatie/soloproject Fields Of Regret. Een project waar Filip alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. Fields Of Regret brengt horror metal met een vleugje Industrial. Met een gemene donkere stem die lijkt op die van Vincent Price (de man die het gesproken gedeelte voor zich nam in Michael Jacksons Thiller), zware down-tuned gitaren, baslijnen die een nachtmerrie zijn voor je meubels en drums die door muren schoppen! De teksten van Fields Of Regret zijn grotendeels geïnspireerd door autobiografische thema’s zoals bipolaire stoornis, lithium, depressie, rouw, loyaliteit, MeToo-beweging. Als muzikale invloeden denken we aan bands als Alice Cooper, Type O Negatief en Black Sabbath.

Nu is er dus het zelf getitelde debuut-ep met daarop 5 tracks waarbij de lengte van de tracks, op één na, de drie minuten niet overschrijden. En die één track is tevens openingsnummer Zu All The Ant. Tevens de eerste productie die Filip op de wereld losliet. Vervormde gitaren openen waarna we een enge gruntachtige stem het refrein horen zingen. Eenmaal het couplet verandert de gruntstem naar een robotstem. Het solomomentje middenin zorgt voor een herkenbaar en amusement momentje waarna de vocalen het terug tot iets raars en spooky maken. Pinky Lace And Pixie Dust brengt een vreemd contrast van een vrolijk ritmepatroon gespeeld op vervormde gitaren met gedurfde leads en beukende percussie. Meteen ook de tweede video die deze ep voorafging.

Algoritmic Lie is misschien wel het nummer die het dichts bij de normale metal aanleunt. Het gezongen/gesproken vocale gedeelte heeft  wat weg van een oude Dracula-film waarop een poppy achtig deuntje werd geplaatst om de herkenbaarheid wat te benadrukken waarna de spanning terug wordt opgebouwd met een totaal afwijkend deuntje. Titeltrack Fields Of Regret doet de naam horror metal alle eer aan. Een sinistere stem en de vervormde gitaarriffs zorgen ervoor dat al je zoete dromen op een afstrand worden gehouden. Tattoos And Tears heeft een intro die perfect zou passen in een videogame. In dit nummer wordt er wel veel geëxperimenteerd met verschillende stijlen. Nog zwaarder gestemde gitaren, een poppy synthriedeltje dat het volledige nummer doorspekt, een rustig gitaarmoment in het midden waarna we weer het riedeltje horen en de griezelige stem van Filip die ons terugbrengt bij het horror metal.

Voor wie iets verwacht in het genre van Alice Cooper of The Vision Bleak is er aan voor de moeite. Love it or hate it, maar geef dit album een extra (paar) luisterbeurten en ontdek steeds meer nieuwe interessante elementen waardoor je de nummers op een ander manier leert kennen.

Titeltrack

  1. Zu All The Ant
  2. Pinky Lace And Pixie Dust
  3. Algoritmic Lie
  4. Fields Of Regret
  5. Tattoos And Tears

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X