Fleddy Melculy + Crowsview / @ Wilde Westen, Kortrijk / 30-10-2022
Merycarmen LC

Fleddy Melculy was enkele jaren geleden helemaal klaar om hun Sabbath Fleddy Sabbath album volledig te promoten, maar dan werd de wereld even op zijn kop gezet, dus met tijd te over kwam er ook nog een EP “And Just Niks For All”. Nu dat we geen last meer hebben van dat virus en we terug allemaal gezamenlijk kunnen staan springen in de club zalen ging Fleddy terug de tour op. Afgelopen zondag was het dan die laatste Vlaamse show voor een tijdje in het Wilde Westen te Kortrijk.

Crowsview kreeg de eer om de avond te openen, de West-Vlamingen hebben al enkele show met Fleddy Melculy gespeeld, maar vanavond was het een speciale. Voor de eerste keer in het Wilde Westen en voor de laatste keer met medeoprichter/gitarist Dieter Willem. Omstreeks 19:30 kregen we de intro te horen om dan aangevallen te worden door snoeiharde H8000-hardcore.

Crowsview – Kevin Rouserez

Het geluid zat goed en Crowsview ging er met volle goesting tegen, het viel wel op dat het een zondag was, want het koste heel wat moeite om het publiek in beweging te krijgen. Later lukte dit toch een beetje na herhaaldelijke aanmaningen van drummer Pieter Deroo en zanger Kevin Rouserez. Hun set werd gestart met Beneath The Flesh en The Proposal, twee nummers van hun debuutplaat Lost Resistance.

Crowsview – Jeroen Callens

Voor Of Skin And Nails toonde de band hun bedanking aan Dieter voor al die leuke jaren die ze hebben beleefd op talrijke shows, het publiek kwam dan ook met een dik applaus voor het afscheid. Na deze korte bedanking kregen we nog enkele nummer met uitblinkers My Disgust, Bitter Victory en Lost Resistance. Met dit laatste nummers was het dan ook tijd om onder een luid applaus het podium te verlaten.

Crowsview – Dieter Willem

Kwart voor negen was het dan tijd voor de laatste Vlaamse show voor Fleddy Melucly voor een tijdje. Er staat nog een show in Wallonië op het programma en twee in Nederland en daarna zal het tijdperk van Sabbath Fleddy Sabbath tot een eind komen. Als het een hoofdstuk dichtgaat gaat een ander open, maar eerst moet dat hoofdstuk geschreven worden. Iets wat direct op de plannen van de band staat die deze komende weken de studio inkruipen een vervolg te maken.

Fleddy Melculy – Bart Govers

De set starten deden ze met Fuck Uw Vrienden, Feestje In Uw Huisje en Fuck You Fleddy. Drie nummers waarbij de bijna volle zaal luidkeels meezingt, maar dan met een West-Vlaams accentje. De band had er zin in want geen second was het rustig op het podium en de grappen van frontman Jeroen Camerlynck vielen perfect in de smaak.

Fleddy Melculy – Jeroen Camerlynck

Nummers zoals God Is een kapper, Geen Vlees Wel Vis en Freddie zorgden ervoor dat het nog een pak warmer werd in het Wilde Westen. Moshpit werd afgewisseld met een wall of death, het viel niet op dat het een zondag was en dat sommigen morgen moesten gaan werken. De mix van jonge en oude fans gingen totaal mee met de talrijke nummers die gebracht werden.

Fleddy Melculy

De band vertelde ons ook dat ze de studio ingingen en dat alles nummers in de lijn van hun laatste single Geen Tijd voor Spijt zullen liggen waarop we de single kregen te horen. Zoals iedere grote band deed ook Fleddy Melucly mee aan bisnummers, voor vanavond was dat Slaap en Voor Altijd Jong. Twee nummers waarbij de band en het publiek nog eens alles gaven.

Fleddy Melculy

Het was een leuke avond in Kortrijk met Fleddy Melculy en Crowsview die ervoor zorgden dat we even vergaten dat het zondag was en dat we morgen terug moesten gaan werken. Mocht je Fleddy nog aan het werk willen zien voor dat de nieuwe plaat uitkomt dan zal je naar Lessines moeten gaan op het AFM metal fest of anders zal het een lange rit worden richting onze noorderburen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X