Lost In Kiev – Rupture
LABEL:
Pelagic Records
RELEASEDATUM:
21/10/2022
80

Al meer dan tien jaar creëren Franse postrockers Lost In Kiev enorme, verhalende atmosferische rockopussen. Na drie jaar van door pandemie veroorzaakte inertie, keren de vier heren uit Parijs terug met hun nieuwe plaat Rupture, waarmee ze de pagina omslaan naar een nieuw hoofdstuk in hun aanzienlijke carrière. Rupture is opgenomen in een live-setting en gaat over de gevoelens van de band over de drastische veranderingen in het milieu die over de hele wereld kunnen worden waargenomen. Lost In Kiev brengt zijn eco-angst in negen stijgende en verkennende nummers en brengt een geluid dat rauw en ongerept is en een emotionele kracht bereikt die verder gaat dan alles wat ze eerder hebben gedaan.

Sinds het Akkoord van Parijs van 2015 is klimaatverandering een onderwerp op de internationale politieke agenda en op de voet gevolgd door de media. Met de pandemie, de oorlog in Oekraïne en de recente pieken in brandstof- en voedselprijzen is de media-aandacht voor stijgende temperaturen en verdwijnende ecosystemen echter behoorlijk afgenomen, dus het komt op het juiste moment dat het Franse kwartet ons herinnert aan deze dringende wereldwijde problemen. “Rupture is een album dat is gemaakt om uit te drukken hoe we ons voelen over het breekpunt tussen de moderne beschaving en het natuurlijke leven”, legt gitarist/synth-speler Maxime Ingrand uit. “Planetaire stabiliteit hangt aan een zijden draadje door te veel consumptie en andere menselijke activiteiten, terwijl veel zaken (vervuiling, dierenleven, energieverbruik) op een kantelpunt staan. Dit zijn dingen die ons raken en die we muzikaal proberen te transcriberen, zowel negatief als positief. ”

We Are opent het album met synths waarna we direct worden meegesleept in de filmische gedachte van Lost In Kiev. De post-rock van de Parijzenaars wordt meesterlijk vertolkt waarna Prison Of Mind volgt en we iets unieks en zeldzaams krijgen voorgeschoteld. Een vocaal nummer, met de steun van Loïc Rossetti van The OceanRossetti geeft alles om de meesterlijke composities van de Parijzenaars optimaal te begeleiden. Dit stuk heeft alles van een toekomstige klassieker.

Synthetische post-rock met sterke emoties, krijgen we een volledig album aangeboden. Squaring the Circle en Another End is Possible zijn hiervan uitstekende voorbeelden. Muziek waarbij je de ogen sluit en zo kan beelden in uw gedachten oproepen, positieve als negatieve, het is maar hoe je de muziek interpreteert. Deze negatieve en positieve polen zijn ook terug te vinden in de eerste single van het album, Solastalgia, die zou kunnen worden omschreven als ” emotionele of existentiële stress veroorzaakt door veranderingen in het milieu.  Het titeltrack Rupture (tevens langste nummer op dit album) sluit dit album af in een apotheose van visioenen, van mentale beelden die zich haasten om naar de muziek te luisteren, en de positieve kant van dat alles is dat we weten dat ze voor elke luisteraar anders zullen zijn.

Drie jaar na Persona is er dus Rupture en verkrijgbaar via Pelagic Records. Dit nieuwe album is tevens Yoann Vermeulens laatste als drummer, recentelijk vervangen door Jérémie Legrand. Rupture is misschien we de meest gevarieerde, meest evenwichtige en gedurfde plaat van Lost In Kiev tot nu toe, maar ook de best geproduceerde: verantwoordelijke hiervoor is Amaury Sauvé (Birds in Row, It It Anita, Bison Bisou) en de opname in live-modus diende zeker de dynamiek van de nummers

Tracklist

  1. We Are
  2. Prison Of Mind
  3. Squaring The Circle
  4. Another End Is Possible
  5. But You Don’t Care
  6. Solastalgia
  7. Digital Flesh
  8. Dichotomy
  9. Rupture

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X