Alcatraz lost eerste lading namen voor de jubileumeditie 2023!
Ashley Bickx

Reeds tijdens de voorbije editie van Alcatraz werd duidelijk gemaakt dat de vijftiende editie niet zomaar zou passeren. De organisatie sprak namelijk meteen van een jubileumeditie hetgeen toch wel zeer hoge verwachtingen wist te scheppen. Op de eerste lading bands was het evenwel nog een tweetal maanden wachten, maar vandaag loste de organisatie meteen 49(!) namen! Een blijde boodschap die toch enige verduidelijking vereist want het zal weer snel 11 augustus zijn. Let maar op onze woorden…

Wanneer we de eerste lading bands verticaal doornemen, gaan we uiteraard eerst en vooral op zoek naar de potentiële headliners. De eerste namen die hierbij spontaan in het oog schieten zijn onder meer het Amerikaanse Trivium en het Duitse metalcore-instituut Heaven Shall Burn. Twee grote namen, die in het voorjaar zowaar samen op tournee gaan met op 31 januari een passage in de Brusselse AB. Uiteraard springen ook meteen namen als Anthrax en Blind Guardian in het oog…

 

The Swamp Stage staat ondertussen gekend als de toegangspoort naar de hel, waarbij vooral death metal prominent op de voorgrond staat. Ook voor deze editie heeft de organisatie alvast een serieus blik aan namen open getrokken om van te smullen. Een kleine greep uit het aanbod: Decapitated, Kataklysm, Obituary, Bloodbath, Deicide en Immolation.

 

Uiteraard ook geen Alcatraz zonder een stevige scheut black metal met onder meer aangekondigde acts als Belphegor, Wolves In The Throne Room, Midnight en Gaerea. Laatstgenoemde staan morgen, donderdag 20 oktober, trouwens in Zappa, Antwerpen!

 

Als de vorige editie één ding duidelijk gemaakt heeft, is het wel dat het core-genre op de Kortrijkse heilige weide absoluut geen wildvreemde eend in de bijt meer is. Ook nu weer zullen de liefhebbers van het core-genre in de brede zin van het woord met een spreekwoordelijke broek vol goesting kunnen afzakken naar Kortrijk. De Schotten van Bleed From Within zullen ongetwijfeld staan popelen om hun twee meest recente clusterbommen (Fracture en Shrine) aan het grote publiek voor te stellen. En wat dan gezegd van de Amerikaanse deathcoregigant Shadow Of Intent, die in navolging van Lorna Shore de weide ongetwijfeld zullen doen daveren. Iets waar Whitechapel met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid al eveneens in zal slagen.

 

Check vooral zelf het volledige aanbod op de website van Alcatraz, want het zou ons (jammer genoeg) te ver brengen om iedere band in detail aan U voor te stellen. De voorbereidingen kunnen alvast starten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X