Deadly Vipers – Low City Drone
LABEL:
Fuzzorama Records
RELEASEDATUM:
30 september 2022
80

Deadly Vipers destilleert een effectieve fuzzy rock, zonder franje, dankzij de rijkdom van de composities, allemaal mogelijk gemaakt door grooves die even pakkend als verwoestend zijn. De band biedt een persoonlijke visie op het genre, waar de riff de brandstof is die interstellaire motoren aandrijft, acteurs van een reis van de woestijn naar de uiteinden van het universum. Nieuw album Low City Drone is hun eigen visie op de toekomst/verleden, een dystopisch verhaal over de laatste adem van de mensheid en een utopische hoop over de wederopbouw na het einde. Kijk uit voor drones die van boven komen, ze luisteren naar wat er beneden wordt gezegd.

Low City Drone is het eerste album in vijf jaar maar we weten allemaal ondertussen waarom dit zolang geduurd heeft (covid). Deze lange periode heeft ook als voordeel gehad dat Deadly Vipers lang heeft kunnen schaven aan zijn album. Acht tracks met fuzz/stoner rock, aangevuld met elementen van psychedelische prog en post rock.

Echoes From Wasteland trapt dit album instrumentaal af en bouwt langzaam op alsof iets van in de verre woestijn op u nadert en heeft zo een rustige kijk op het desertgeweld dat de rest va n dit album brengt. Waarvan Atom al direct een perfect staaltje aflevert. Dit nummer ademt gewoonweg Kyuss en mogen gerust de Franse versie genoemd worden van onze eigen Fire Down Below. Titeltrack Low City Drones is tevens het langste nummer op dit album. Maar ook al duurt deze song 9.13 minuten, het blijft boeiend. Met zijn progressieve invloeden, psychedelische elementen en jaren 70 stijl.

Meteor Part II is dan weer het logische vervolg op Part I van op het eerste album. Terug een lang instrumentaal heavy stonertrack met veel veranderingen en distortion. Middenin een doomachtig intermezzo en naar het einde toe is de chaos compleet. Last Rise neigt zelfs op bepaalde ogenblikken naar het sludge metal maar verliest toch de eigenheid van de desertrock niet. Ook is dit het nummer waar de band het langst aan gewerkt heeft. De orgelpartij is er maar de laatste dagen voor de opname aan toe gevoegd. Dit nummer heeft ook een groot Black Crowes gehalte. Afsluiter Big Empty neigt dan weer naar bepaalde psychedelische nummers van The Doors en indien ze me zouden vertellen dat hier bepaalde substanties ingenomen zijn er daardoor dit nummer beïnvloed hebben, ik zou er niet van verschieten.

Het album is gemixt door Mr.Dango van Truckfighters, dus je kunt een geweldig vaag geluid op dit album verwachten. Deadly Vipers mengen klassieke stoner en psychedelische rock en spelen het precies zoals het gespeeld moet worden! Dit album zal alle fans van het stonerrockgenre aanspreken en vooral degenen die houden van Kyuss en Truckfighters. En dichter bij huis Fire Down Below.

Tracklist

  1. Echoes From Wasteland
  2. Atom
  3. Low City Drone
  4. Welli Welloo
  5. Meteor Part II
  6. Last Rise
  7. Ego Trip
  8. Big Empty

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X