Sinnery - Black Bile
Label: Exitus Stratagem Records
85
Enrico Vanpevenaeyge

Men zegt altijd dat een goed album een sterk begin heeft. Dat kan je zeker merken bij het luisteren naar het eerste lied van deze Israelische band. Stil zitten zit er zeker niet in. Sinnery brengt na enkele stille jaren zijn nieuwste album, Black Bile, uit. Opgericht in 2012, in Herzliya (Israel), is de thrashmetalband Sinnery geboren. Het kwartet bracht in 2016 zijn eerste album uit, A Feast Of Fools. Nu zes jaar later brengen ze een absolute banger uit waarbij het zeker het wachten waard was.


Vanaf het eerste moment voel je al de energie, de snelheid, de passie en de agressie. The Burning opent met een drumkick waarvan je nekharen recht komen te staan. De gitaarriffs die er dan aan worden bijgevoegd houden het tempo hoog. Het doet letterlijk je harslag een beetje sneller slaan. Voeg hier dan nog wat wilde vocals aan toe van zanger Alon Karnieli, die af en toe worden afgewisseld door fel gebrul en beestachtige screams. Kort gezegd een explosief begin van het album.

Bij Black Bile gaan de explosieve vibes gewoon door. De zware bassdrum, gierende gitaren en fantastische vocals doen je oren een waar luisterplezier. De oldschool thrashelementen komen zeker tot stand in deze nummers, maar toch brengt de band er bepaalde deathmetalsfeer erdoorheen. Bij Who Will Be Eaten First komt dit ook zeker aan bod waarbij men niet kan stilzitten. Met de ogen dicht voelt men zich in te midden van een heuse circle-pit. Het hoge tempo, de dubbele lagen van de gitaren.De beukende dubbele bassdrum. Het doet het bloed pompen.

AntiTribe volgt dan ook een beetje dezelfde routine van de eerste songs, waarbij het wel het hoge tempo blijft behouden met dezelfde elementen die terug komen in het lied. Hangend From The Sun breekt dan een beetje hun ritme waarbij de band er een zachtere aanpak bijhalen. De formule werkt met de zachte symbalen en het af en toe hinten naar een snellere opbouw. Maar telkens plagen ze de luisteraar een beetje met wat er zou komen. En wat er komt na een goede minuut is een prachtig staaltje van muziekale opbouw. Eenmaal het lied is losgebarsten komt er geen einde aan het opgevoerde tempo. De dubbele bassdrum blijft minutenlang in je oren beuken terwijl de gitaren en vocals je verder begeleiden naar de uiteindelijke afloop van de song.

Met het laatste lied van het album, Holes, brengt de band een meer goom/blackmetalachtige sfeer naar boven. De drums worden zwaar maar ritmisch op hang getrokken, de gitaarriffs zijn iets meer bescheiden maar voelen toch nog even zwaar aan. Een andere sfeer dan op de andere songs vanop het album. Het toont perfect aan dat de band ook andere muziekstijlen aankan waarbij men toch hun eigen unieke sound en gevoel kunnen benadrukken.

Een aanrader voor wie fan is van Testament, The Haunted en Sylosis. Zelfs diegene die fan zijn van Metallica en Gojira zouden zich kunnen bekoren met dit album. Het is een waar luisterplezier waar men niet kan stoppen met headbangen ofter plekke zelf een mosh-pit houden. Het album is uitgekomen op 16 september 2022.

Tracklist:

  1. The Burning
  2. Black Bile
  3. Who Will Be Eaten First
  4. Sever
  5. AntiTribe
  6. Mouthful Of Nails
  7. Hanged From The Sun
  8. Bleak
  9. Here Below
  10. Holes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X