Preview Zingem Beeft 2022
Enrico Vanpevenaeyge

Nieuwe datum, nieuwe locatie. Dit jaar gaat Zingem Beeft Kruisem op zijn grondvesten doen daveren. Mede door de uitverkochte editie van 2021, besliste de organisatie om uit te wijken naar een grotere locatie. Deze werd gevonden in Kruishoutem (De Mastbloem) en gaat dit jaar door op 17 september 2022. Ook dit jaar is er weer een fantastische affiche voorzien. De deuren gaan open om 16u00 en de eerste band, Patroness, start om 16u30. Een straffe band om het evenement te openen. Daarna gaan Stories From The Lost, Carrion, Your Highness en Cobra The Impaler het feest verder doen beven. Reject The Sickness krijgt de eer om alles af te sluiten met een spetterend spektakel.

Patroness

Deze band uit Antwerpen, opgericht in 2019, heeft op een relatief korte tijd al wat muziek losgelaten op de wereld. In 2020 bracht de band hun eerste ep Pyre uit en dit jaar stelde de band zijn eerste album Fatum voor aan het grote publiek. Wanhopige screams en grunts die door merg en been gaan. Vervormde gitaren met ritmische passages, donkere en zwaar ritmische drums. Dit alles is dark blackened metal op zijn best. Alvast één reden om zeker op tijd te komen.

Stories From The Lost

2011 was het jaar dat de post-metalband Stories From The Lost werd opgericht. Uit de streek van Zottegem afkomstig was dit oorspronkelijk een instrumentale band, maar sinds zijn laatste album (Alternate Endings, 2020) zijn er ook vocals bijgevoegd. Hun kracht en vertrouwen waarmee ze hun publiek benaderen, onthullen een creatieve chemie tussen de bandleden waarbij ze gebruik maken van een arsenaal aan straffende riffs en zorgvuldig afgemeten grooves die het publiek zeker om de oren doen slaan alsook doen betoveren.

Carrion

De deathmetalband Carrion werd opgericht in 2007. Begonnen als een coverband, maar al snel gewerkte aan eigen nummers. Twee full albums zijn hiervan het resultaat waarvan elkeen een stevige maar fantastische projectie brengt van de groei en evolutie van de band. Snelle drums, punching riffs en heavy vocals. Gecombineerd met epische grooves zal Carrion op Zingem Beeft een groots en professioneel liveperformance neerzetten.

Your Highness

De vierde band op de affiche van Zingem Beeft is Your Highness en zal de Antwerpse stoner/sludgescene vertegenwoordigen. De band heeft ondertussen al drie albums en evenveel ep’s uitgebracht. Ervaring op het grote podia heeft de band zeker en vast. Graspop Metal Meeting, Groezrock, Pukkelpop, Roadburn, Alcatraz Open Air, …. Ook zijn ze bekend met het toeren in het buitenland (Spanje, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koningrijk, …). En dit jaar zijn ze dus ook te bewonderen op het podium van Zingem Beeft.

Cobra The Impaler

Een superband worden ze ook wel genoemd. Op een korte tijd heeft dit collectief zich weten vast te zetten in de Belgische metalscene. En het gaat alleen maar bergop voor deze mannen. Opgericht door Thijs De Cloedt, bekend van Aborted en Haester en Dirk Verbeuren (drummer bij Megadeth). Daarbij voegden zich nog leden van BEAR, Horses On Fire en Majestic Sun. Cobra The Impaler werd gevormd en zijn debuutalbum, Colossal Gods, werd uitgebracht via Listenable Records en staat dus te pronken tussen bands als Gojira, Behemoth, My Dying Bride, …. Onlangs stond de band nog de La Morque-tent af te breken op Alcatraz Open Air en zal dit zeker nog eens overdoen op Zingem Beeft.

Reject The Sickness

Als afsluiter van de avond gaan we richting de melodieuze death metal van Reject The Sickness. Wat er nog zou overblijven van de zaal, zal bij deze band zeker worden weggeblazen. Met hun harde en beukende riffs zou dit zeker geen probleem mogen zijn. In 2021 bracht de band nog While Our World Dissolves uit en dit werd fantastisch ontvangen. Tot op heden hun hardste, rauwste en meest melodieuze werk dat ze hebben uitgebracht. Reject The Sickness heeft belooft om een spectaculaire en memorabele headlineshow te brengen.

Alle info is terug te vinden op http://www.zingembeeft.be

Tickets kunnen besteld worden via onderstaande link
https://www.zingembeeft.be/tickets-zingem-beeft

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X