Alestorm - Seventh Rum of a Seventh Rum
Label : Napalm records
75
Vanpevenaeyge Carly

How how how! Zet je piratenhoed op en blaas uw badeendjes op want Alestorm is hier met zijn nieuwe en zevende album, Seventh Rum of a Seventh Rum!

Het album werd opgenomen met de oude producer van de band, Lasse Lammert, in de Middle Farm Studios in Devon, Engeland en is misschien het meest epische en serieus (ja, serieus) klinkende Alestorm-album dat je ooit hebt gehoord. Opnieuw wordt de band vergezeld door een hele reeks gastmuzikanten, waaronder herhaalde optredens van de draailier van Patty Gurdy, de zang van Captain Yarrface van Rumahoy, het vioolspel van Ally Storch van Subway To Sally, majestueuze koren van Hellscore, plus enkele bekende Spaanse en Japanse vocalisten in de laatste aflevering van de Wooden Leg saga (part 3).Het belangrijkste is dat het album ’s werelds eerste gebruik van een gebakken ei als instrument in een metalnummer bevat, vakkundig gespeeld door Matt Cockram.

De titel is duidelijk een knipoog naar Iron Maidens Seventh Son of a Seventh Son. En de eerste track, Magellan’s Expedition, leunt erg aan het oudere werk van de band, dat het verhaal vertelt van Ferdinand Magellans historische reis rond de aarde in 1522. The Battle of Cape Fear River gaat over Blackbeard en is een typische fun song waar Alestorm live altijd zo’n feestje van maakt. Under Blackened Banners is een opzwepend volkslied met intense technische riffs en voortreffelijke soloduels.

Natuurlijk zijn er ook de typische feestnummertjes zoals P.A.R.T.Y.,Bite the Hook Hand that Feeds en de eerder genoemde The Battle of Cape Fear River die muzikaal geen reet voorstellen maar wel een entertainmentgehalte hebben waar vele andere bands een flink puntje aan kunnen zuigen. Nu Chris Bowes op de latere albums de vocale spot deelt met de grunt van toetsenist Elliot Vernon geeft dat een extra dimensie, en vooral de zwaardere nummers als Under Blackened Banners profiteren hiervan.

De snelle krankzinnige folkmetalknaller Cannonball heeft de meest belachelijke en aanstootgevende teksten die je hebt ooit gehoord in een piratenmetalnummer (Stick A Cannonball Up Your Cunt, Put Your Dick In A Blender). Je kunt je voorstellen dat ook die tekst goed meegezongen gaat worden als de band dit nummer live gaat spelen. Het is weer één groot feest met de muziek en vooral de teksten op dit album.

Seventh Rum of a Seventh Rum is een echte terugkeer naar de begindagen van Captain Morgan’s Revenge. Maar fans van het moderne Alestorm-geluid hoeven zich ook geen zorgen te maken, er is genoeg feeststemming. Met niet al te veel verrassingen en vooral gewoon lekkere simpele piraten metal heeft Alestorm wederom een album afgeleverd zoals de fans het graag horen.

Tracklist

 1. Megallan’s Expedition
 2. The Battle of Cape Fear River
 3. Cannonball
 4. P.A.R.T.Y.
 5. Under Blackened Banners
 6. Magyarorszag
 7. Seventh Rum of a Seventh Rum
 8. Bite the Hook Hand that Feeds
 9. Return to Tortuga
 10. Come To Brazil
 11. Wooden Leg (part III)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X