Malfested – Unethical Creations
Label: Necktwister
80
Enrico Vanpevenaeyge

In 2020, het jaar van de grote plaag, werd de Kortrijkse band Malfested opgericht. Slecht enkele weken na de oprichting van de band, werd Shallow Graves losgelaten op de wereld. De zes nummers werden goed ontvangen door de liefhebbers en dit door de unieke mix van death metal. Een uniek horrorverhaal aan zware riffs, beklijvende melodieën en atmosferische doom.
Na het succes van Shallow Graves, komt de Kortrijkse deathmetalband met zijn nieuwe ep, Unethical Creations, uitgebracht via Necktwister.
Vijf loeiharde songs, die de essentie van Belgische death metal naar boven brengt. Het album brengt een duister verhaal over een wetenschapper die niet werd gewaardeerd vanwege zijn onethische manieren. Dit houdt hem echter niet tegen, want hij creëert de perfecte plaag om op de wereld los te laten…


Licht macabere pianotoetsen vergezeld met het lichte gekraak van een oude vinylplaat dienen als een onheilspellende introductie van het openingsnummer, By Hateful Design. Waarbij deze kort maar krachtig omschakelen in loeiharde gitaarriffs en een ijzersterke drummelodie. Een passende start voor deze ep. Voeg hier dan nog het lage gebrul van zanger Arne Vandoorne aan toe en je hebt een heuse melodeathmetalsfeer. Met de nodige op- en afbouwende temporisaties in de song vloeit het naadloos over naar de volgende track, Unethical Creations. Het klinkt gevaarlijk en dreigend met een fantastische wisseling tussen grunts en screams.

Het spektakel gaat verder in The Abhorant Rise. Krachtige lyrics met de nodige afwisseling tussen gekrijs en grunts, opbouwende powerriffs en de melodieuze tussenstukken maken het nummer echt fantastisch. Ook al is dit het langste nummer van de ep, het voelt toch niet zo aan.
Scorched Earth vloeit feilloos over van de vorige track en zet het spektakel verder. Men kan het niet noemen als éénzelfde formule maar eerder een uiteenzetting van sinistere stukken met telkens een voorteken van een macabere melodie die elke keer opnieuw wordt vergezeld door zware gitaren en unieke zangspektakels.

De afsluiter van deze plaat, Last Light Of A Dying Ember, begint dan weer onheilspellend zoals de eerste song. Licht gekraak van de oude vinylplaat met de lichte, maar dreigende pianotoetsen die dan overgaan naar de gekende deathmetalmelodie zoals in de opener van de plaat. Een heuse afsluiter in stijl.

Wie fan is van Carnation of Aborted zal zich zeker kunnen smaken met deze plaat. Een aanrader voor de deathmetalfans onder ons. De vijf songs klinken niet alleen fantastisch, maar blijven zeker nog enige tijd na zinderen. Zeker een band om verder in de gaten te houden.

Tracklist:

  1. By Hateful Design
  2. Unethical Creations
  3. The Abhorant Rise
  4. Scorched Earth
  5. Last Light Of A Dying Ember

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X