Cold Night For Alligators - The Hindsight Notes
Label: Arising Empire
85
Hughes Vanhoucke

Een aantal weken geleden kregen we het nieuws te horen dat de Deense prog rock- & metalformatie Cold Night For Alligators een opvolger klaar had voor het schitterende Fervor uit 2018. Ondergetekende ging meteen zijn oor te luisteren leggen en had hoge verwachtingen. Of die ingelost werden? Zeker weten.

Na een eerste luisterbeurt werd meteen duidelijk dat bij de jongens uit Kopenhagen dezelfde koers gevaren werd als bij hun tweede worp, namelijk melancholische progressieve rock en metal soms aanleunend bij djent met lekker gitaarwerk en merkwaardige vocals.

Album #3 steekt van wal met single Behind Curtains en meteen is hoorbaar dat het kwartet zeer goed onderlegd is in wat ze doen in de studio en on stage, met sterke toonzettingen.
No Connection is de eerste single van The Hindsight Notes en werd reeds bij de ochtendgloren van afgelopen zomer uitgebracht, merkwaardig is de inbreng van saxofoon in dit catchy stuk waarin zowel keyboards als gitaar naar boven drijven. Catchy is overigens een term die geldig is voor de bijna 50 minuten van The Hindsight Notes.

Bij het begin van track #4, Water, dacht ik eventjes aan de landgenoten van Cold Night For Alligators, namelijk VOLA en dat is zeker een compliment. Twee relatief jonge bands die elk drie langspelers op hun conto hebben waarvan de kwaliteit afdruipt. Denemarken heeft namelijk veel meer te bieden dan Volbeat en Lars Ulrich.
Nostalgic werd net als de eerst single No Connection vorige zomer uitgebracht en beschikt over een behoorlijk djenty aanvang en bijwijlen behoorlijk stevige onderdelen en is dat op andere momenten melancholisch dankzij Johan Pedersen wiens timbre me bij momenten doet denken Einar Sollberg van Leprous.
Tijdens No Connection kregen we een saxofoon te horen, bij Worn Out Mannequin is dat een zangkoor en behoorlijk stevige passages met bijna extreme metalvocals van frontman Johan Pedersen. Afsluiter Hindsight is een best wel episch stuk te noemen en zorgt ervoor dat The Hindsight Notes een dynamisch en heel gevarieerd album geworden is die veel kanten kan uitgaan, die kan geapprecieerd worden door zowel liefhebbers van moderne rock- als prog-fanaten tot zelf luisteraars van mainstream.

Op The Hindsight Notes is er voor iedereen wat wils en gaat op geen enkel ogenblik vervelen. De stem van frontman Johan Pedersen brengt deze band naar een andere level al moeten de rest van de bandleden niet onderdoen wat talent betreft. Een sterk album, een heel sterk album naar mijn bescheiden mening.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X