HIRO - HIRO
Label : Eigen Beheer
88
Vanpevenaeyge Carly

HIRO… Een creatief tegengif… Waar progressieve rock, psychedelische metal, geïnspireerde songwriting en intense teksten samenkomen.

HIRO is een nieuwe Belgische metalband met leden uit de streek van Oostende en Brugge. Leden die ook hun sporen hebben verdiend in bands als The Maple Room en Vague View. De coronaperiode is een zege geweest voor deze band. Ze hebben ruim de tijd gehad om aan dit project te kunnen werken en hun muziek op punt te stellen. Eenmaal we allerhande lockdowns achter de rug hadden, ging het snel voor HIRO. Begin januari zag de band het levenslicht, in februari was er al de eerste single, in maart kregen we al de tweede gepresenteerd en in april verscheen hun  zelf getitelde debuut-ep.

Vier tracks telt hun debuut (vijf als je BI bijtelt, maar is eigenlijk gewoon een intro). Cyclothymia is de eerste volwaardige track en was ook de eerste release van HIRO. Een track die handelt over het verwoestend effect als gevolg van een bipolaire stoornis. Dit nummer doet enorm denken aan de tracks van Leprous, zowel muzikaal als vocaal. Wat op zich zeker niet slecht is. Polarize vervolgt de setlist en was ook de tweede single die we op ons bord kregen een paar maanden geleden. Een nummer van een ander kaliber. De cleane vocalen worden hier afgewisseld met rouwe schurende zangpartijen. Waarna de stijl van de muziek ook dreigender overkomt. Mooi staaltje van progressieve metal.

Opaque is een stuk rustiger en melodieuzer, naar het einde toe krijgen we wel een iets ruiger stuk. Mr Gone mogen we beschouwen als het meest progressieve nummer op deze ep. Met veel tempowisselingen en steviger stukken die afgewisseld worden met zachtere momenten. Als dat een voorproefje is van wat we in de toekomst nog mogen verwachten, dan wacht deze band nog een prachtige toekomst.

Oorspronkelijk is HIRO een trio (Jason – drums, Yannick – bas/gitaar en Marcus – zang), maar live krijgen ze de steun van medemuzikanten om alles perfect te laten verlopen. Misschien heeft hun geluid iets te maken met het feit dat de productie in handen lag van Hendrik Udd (Architects, Bring Me The Horizon, At The Gates), maar één ding is een feit: dit is een band met een toekomst.

Tracklist

  1. Bi
  2. Cyclothymia
  3. Polarize
  4. Opaque
  5. Mr Gone

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X