Nervosa + Burning Witches + SystemHouse33: Double the Metal Tour ‘22 @ De Verlichte Geest, Roeselare / 10-04-22
Merycarmen LC

Voor het eerst mochten we terug naar De Verlicht Geest om er te gaan genieten van een avondje vol trash/death en heavy metal. Het unieke was dat het eens niet allemaal mannen op het podium waren, maar dames met een veel attitude, want op het menu stond de nieuwe samenstelling van Nervosa samen met de Zwitserse heksen van Burning Witches.

De avond startte met de deathgroovemetalband, SystemHouse33, die de zaal meteen in de juiste sfeer bracht. De band die opgericht werd door zanger Samron Jude afkomstig uit Mubai, India, was mee op de Double The Metal Tour sinds het begin, maar moesten vanavond hun afscheid nemen. De UK-shows moeten ze aan zich laten voorbijgaan. Deze tour deden ze het echter met nieuwe leden waaronder de bassiste Maria Kosma, gitarist Gilroy Fernandes en drummer Nishant Hagjer.

Samron Jude

Het kwartet wist meteen de aandacht te grijpen van het publiek met zijn frisse en overweldigende klank. De band weet een eigen atmosfeer te creëren met zijn muziek die gekenmerkt gaat door dissonante riffs, dynamisch ritme en de melodieuze zang die zijn muziek extreem maakt. De nummers die uitblonken waren Lake of Sorrow (End of Days, 2019), Death Chamber y Namesake (Regression, 2016).

Maria Kosma

Hun laatste Europese show voor nu sloten ze af met Detestable Idolatry (Regression, 2016) waarmee ze kritiek uiten op religieuze fanatisme, waarbij zanger Samron Jude ook het geloof in eigen land niet met rust liet. Hiermee waren we al lekker opgewarmd om de diva’s van de metal aan het werk te zien/horen.

Nishant Hagjer

De zaal was al aangenaam vol met de eerste band, maar tegen dat Burning Witches mocht beginnen was de zaal afgeladen vol. In al die jaren dat ik al naar De Verlichte Geest ga, heb ik de zaal maar weinig zo vol gezien. De Zwitserse heksen kwamen één voor één het podium op met als laatste zangeres Laura. Hun set starten deden ze met Excecuted (Dance With The Devil, 2020) en Wings of Steel (Hexenhammer, 2018). Hiermee plaatsten ze de zaal meteen in lichterlaaie en werd er met volle borst meegezongen door veel mensen.

Laura Guldemond

Deze dames weten hoe ze een show moeten starten en het volk hun passie voor old school heavy metal over te dragen. Zangeres Laura Guldemond uit Nederland heeft een uitzonderlijke stem die live uitstekend overkomt, daarnaast weet ze exact hoe ze het publiek moet capteren met haar charismatische persoonlijkheid.

Larissa Ernst

Ondanks dat het vooral dames op het podium waren, was het publiek toch wel zeer mannelijk. De dames schonken veel aandacht aan één uitzonderlijke fan, een zeer jonge dame, acht jaar jong en al op de eerste rij. Mooi om te zien. De vijf dames op het podium hebben een voor een veel talent, schoonheid en attitude om het publiek de hele show uit hun handen te laten eten. Ze gaan van de ene kant van het podium naar de andere kant van het podium om zo het tempo van de show hoog te houden. De setlist was gevarieerd over de verschillende albums: Hexenhammer (2018), Dance With The Devil (2020) en hun laatste The Witch of The North (2021) en afsluiten deden ze met het nummer waarna de band vernoemd is Burning Witches (Burning Witches, 2019). Net ervoor kreeg een fan het moment van de avond toegereikt. Hij was al op zeventien shows van deze tour, om van een megafan te spreken.

We kregen een kort respijt na de Zwitserse dames vooraleer de laatste band van de avond het podium betrad. Tijdens die korte pauze bleef de zaal maar verder vol lopen en dan was het tijd voor de nieuwe line-up van Nervosa. De band moest zich hervormen nadat in 2020 bassiste/zangeres Fernanda Lina en drumster Luana Dametto de band verlieten, deze dames hebben hun eigen band gevormd (Crypta). Prika Amaral bleef alleen over als oprichster van de band en ging op zoek naar nieuwe dames voor Nervosa 2.0. De nieuwe samenstelling bestaat uit de Spaanse Diva Satanica (Bloodhunter) die de zang verzorgt, de Italiaanse Mia Wallace op bas (Abbath, Triumph of Death), en de Griekse Eleni Nota op drums (Mask of Prospero and Croque Madame).

Prika Amaral

De ontlading van trash death liet niet op zich wachten en begon direct met het slachten van onze oren op de tonen van Kings of Domination en People of the Abyss van hun laatste album, Perpetual Chaos (2021). Nostalgie liet niet lang op zich wachten want klassiekers zoals Death! en Into Moshpit (Victim of Yourself, 2014) zorgden ervoor dat we de eerste en enige moshpit van de avond te zien kregen. Andere hits die we nog te horen kregen waren Kill the Silence van Downfall of Mankind (2018).

Diva Satanica

Om de avond af te sluiten presenteerde Prika het vernieuwde Nervosa om vervolgens het prachtige nummer Rebel Soul te spelen samen met Laura Guldemond van Burning Witches. Ons uitwuiven deden ze met Guided By Evil en Under Ruins, het publiek was voldaan en het publiek ook. Een goeie afsluiter van de week op naar de volgende week en de volgende concerten.

Mia Wallace

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X