Splendidula + Wizards Of Wiznan + Columbarium / @Asgaard, Gent / 01-04-2022
Vanpevenaeyge Carly

Op de eerste dag van april trokken we richting Gentbrugge, meer bepaald De Asgaard, om van een avondje doom metal te genieten. Columbarium, Wizards Of Wiznan en Splendidula stonden op de affiche, hetgeen we uiteraard niet zomaar konden laten passeren.

De West-Vlamingen van Columbarium mochten het donkere en macabere feestje op gang schieten. Deze relatief “nieuwe” band is eigenlijk het eind vorig jaar ter ziele gegane Loose License en brengt heavy doom metal. En zoals het bij de sfeer van de avond pastte, kregen we een intro van Gregoriaanse gezangen waarna het logge en zware het voorlopig weinig opgedaagde publiek overspoelden. Na Rivers Of Blood en Save Our Children (de nieuwe nummers) sloot Columbarium zijn set af met de Loose License-klassieker At The War Graves met als extraatje een gitarist die zijn ding doet tussen het publiek

Tweede band van de avond was Wizards Of Wiznan. Een stonerdoomband uit Zwitserland die zijn oorsprong heeft in 2019. Een zeer prille band dus. ‘WOW’ is eigenlijk een uitwisselingsproject met Splendidula, die eind deze maand de omgekeerde trip maakt om als gast op te treden op de albumvoorstelling van deze Zwitsers. Deze gasten waren vrijdagochtend om 6 uur vertrokken om hier deze avond te komen spelen. Maar van vermoeidheid was duidelijk geen sprake. Hun setlist zat goed in elkaar met twee nummers uit hun eerder verschenen ep en voor de rest kregen we een voorsmaakje van wat je kunt verwachten van hun nieuw materiaal. ‘WOW’ komt uit het Franstalige gedeelte van Zwitserland en dan is het normaal dat er ook tracks in die taal passeren. Veel beweging zit er niet in de band, maar dat maakt de frontman meer dan goed: vriendelijke jongen maar op het podium verandert hij in een kwade en razende persoon. Spijtig dat er nog steeds weinig publiek is opgedaagd, want dit was echt wel een ontdekking.

Headliner van dienst was de atmosferische sludge/doomband Splendidula. Deze band uit de streek van Temse had de pech dat één van zijn twee gitaristen forfait moest geven door ziekte. Maar Joachim en zijn kornuiten bleven niet bij de pakken zitten en door middel van opgenomen riffs kon de show toch doorgaan. Splendidula maakt steeds gebruik van visualisaties om zijn nummers kracht bij te zetten en de sfeer van de tracks extra in de verf te zetten. Hun laatste worp Somnus werd integraal gespeeld met als bijkomend nummer.38, uit het vorig album Post Mortem. Nog een eervolle vermelding voor Kristien die als frontvrouw vocaal haar mannetje staat tegen de grunts die de gitarist af en toe tentoonspreidde. Blijkbaar kon het publiek dit ook smaken, want de opkomst was ondertussen toch al naar een aanvaardbaar niveau gestegen. Fijne locatie, fijne bands, fijne muziek. Meer moet dat niet zijn op een vrijdagavond!

  

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X