Vola - Live From The Pool
Releasedatum: 01 april 2022
83
Vanpevenaeyge Carly

Het in Kopenhagen gevestigde Vola is ontstaan ​​uit een gemeenschappelijke interesse in eclectische, groove-georiënteerde muziek die inspiratie put uit de progressieve rock uit de jaren ’70 tot moderne elektronica, industriële en extreme metal. Asger Mygind op zang en gitaar, Nicolai Mogensen op bas, Martin Werner op keyboards en Adam Janzi op drums.

In september 2021 speelde Vola een intieme livestreamshow in een schitterende livesetting. Live From The Pool vond plaats bij het zwembad van het verlaten militaire kamp Auderød in Noord-Seeland bij Kopenhagen, Denemarken. Dit ter ziele gegane gebouw is ontworpen door de wereldberoemde architect Henning Larsen en is onderdeel geworden van het natuurpark Auderød. Een plek waar de natuur de mysteries van een ooit bestaande militaire basis ontmoet.

Over de show zegt Nicolai Mogensen: “Het idee voor Live From The Pool is ontstaan in een tijd waarin het bijzonder moeilijk was om een band te zijn met een internationale fanbase. Omdat de Covid-19-pandemie liveshows en toeren praktisch onmogelijk maakte, waren we genoodzaakt om zorgvuldig en creatief na te denken over hoe we onze luisteraars op nieuwe manieren konden bereiken. We wilden iets spectaculairs doen dat geen compromis leek, en met heel veel hulp van getalenteerde mensen, denken we dat we erin geslaagd zijn om een buitengewone online concertervaring te creëren.”

De show bevat ongelooflijke uitvoeringen uit hun oude catalogus, waaronder Alien Shivers, Stray The Skies, Whaler, Ghosts, evenals nummers van hun nieuwste album Witness. Waaronder de tracks 24 Lightyears, Straight Lines, These Black Claws en Head Mounted Sideways.

Tracklist

 1. 24 Lightyears
 2. Alien Shivers
 3. Head Mounted Sideways
 4. Straight Lines
 5. Ruby Pool
 6. Owls
 7. These Black Claws ft Shahmen
 8. Gutter Moon
 9. Ghosts
 10. Smartfriend
 11. Whaler
 12. Inside Your Fur
 13. Stray The Skies

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X