Norna - Star Is Way Way Is Eye
Label: Vinter Records
82
Vanpevenaeyge Carly

Nieuwe wijn uit oude vaten. Waarmee we bedoelen; een nieuwe band (amper een jaar oud), Norna, met bandleden die al een serieus palmares kunnen voorleggen.

Frontman, vocalist, bassist/gitarist Tomas Liljedahlis een Zweedse hardcorepionier die zijn sporen al verdiende bij Terra Tenebrusa, The Ocean, Breach en The Old Wind. Gitarist/bassist Chris Macquat en drummer Marc Theurillat hebben hun woonplaats dan weer in de Zwitserse Alpen en zijn samen actief bij Olten. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en de post – sludgemetalband Norna opgericht. Na amper één jaar stellen deze heren hun debuutalbum Star Is Way Way Is Eye voor dat wordt uitgebracht bij Vinter Records.

Star Is Way Way Is Eye telt zes nummers, maar hebben allemaal een speeltijd tussen de 5.40 en 9.11 minuten, die toch al vlug neerkomt op een dikke 42 minuten. Het eerste wat opvalt, is dat de vergelijking met een band als Neurosis of ons eigen Amenra zeer treffend zijn. Die galmende en onheilspellende klanken, de laag gestemde gitaren en krijsende vocalen.

Opener The Truther zou zowaar een track van onze nationale sludgehelden kunnen zijn. Dit nummer is tevens één van de vier tracks die al op de wereld losgelaten zijn. Drie van deze vier zijn echter audiotracks waarvan The Perfect Dark en het onlangs verschenen Mother Majestic de ander twee nummers zijn. Serpent Spine heeft dan weer de eer om vergezeld te zijn van een bijhorende videoclip. Maar zo donker en mysterieus de muziek klinkt, zo duister is ook de clip. Zwart wit beelden die de muziek alle eer aandoen.

De enige twee songs die nog niet verschenen zijn op single, zijn het langste nummers van het album, Tabula Rasa, en Ecône. Het eerste nummer heeft diezelfde logge dynamiek als het voorafgaande, maar krijgt middenin een soort pauze (in de ruime zin van het woord), er blijven sludge-elementen inzitten, om daarna het bestaande ritme terug op te roepen. Ecône wijkt hier een beetje van af. Het start een beetje onlogisch waarna het een beetje stilvalt maar zoals eerder vermeld hernemen ze naar het einde toe hun “vlotheid”.

Duister, traag, zwaar en vettige riffs. Al wie hier zijn gading in vindt, gaat Norna zeker een topper vinden. Als je volledig toegeeft aan dit briljante album, voelt het echt als een louterende ervaring en een waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Tracklist

  1. The Truther
  2. Serpent Spine
  3. Tabula Rasa
  4. The Perfect Dark
  5. Ecône
  6. Mother Majestic

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X