Mad Anthony - Party Heaven Hell Whatever
Label : Eonian Records
78
Vanpevenaeyge Carly

Mad Anthony is afkomstig uit San Francisco, meer bepaald uit The Bay Area. De plaats waar thrash een thuisplaats heeft (Bay Area thrash). Op zich niets speciaals ware het niet dat Mad Anthony een 80’ heavymetalband is (was) en in die periode volle zalen trok. Weliswaar zonder ook maar één platencontract te hebben getekend, waardoor ze steeds in San Francisco zijn blijven hangen ook. De band die zijn naam ontleend heeft aan generaal Anthony Wayne uit de Amerikaanse burgeroorlog kwam recentelijk in het vizier van Eonian Records. Een label die er zijn specialiteit van maakt om een wederopstand te creëren van vergeten en/of vergane glorie van rockbands. Het album Party Heaven Hell Whatever ademt dan ook de hardrock uit de jaren 80 uit en bezorgt ons een trip down memory lane.

Wat ons brengt bij de tracks op dit album, waarvan bepaalde nummers al dateren van in 1987. Verscheidene nummers starten dus classic getrouw met een akoestische intro of zachtere elektrische gitaar, waarna ze overvloeien in zwaardere melodieuze metal. Voorbeelden hiervan zijn Party Town, Stay With Me, Tonight We Ride en I’m The One. Falling Out Of Love gaat dezelfde toer op maar in plaats van de stevige rock, krijgen we een powerballad voorgeschoteld. Ook iets wat eigen is aan die jaren 80 bands.

Opener Just My Type, Face To Lace en When We Touch zijn een paar kick ass tracks die direct in je hoofd kruipen. Zeer vergelijkbaar aan Van Halen, zelfs de stem heeft wat van David Lee Roth weg. Big Ole Red Hot Rod heeft ook veel van deze riffs mee. Het rustige Nadine (tevens afsluiter) brengt met zijn 44 seconden de ideale afsluiter na een razende flashback naar de tijd van de NWOBHM.

Hoewel Mad Anthony wel het potentieel had zoals vergelijkbare bands (remember Van Halen, Mötley Crue, Ratt, Dokken, Poison,…) is het hen nooit geluk om een platencontract te versieren. Hopelijk brengt Party Heaven Hell Whatever misschien toch nog het uitgestelde succes voor deze band.

Tracklist

 1. Just My Type
 2. Party Town
 3. I’m The One
 4. Mother’s Helper
 5. Falling Out Of Love
 6. Backstage Boogie
 7. Face To Face
 8. Stay With Me
 9. Tonight We Ride
 10. When We Touch
 11.  Bigh Ole long Red Hot Rod
 12.  Rock Me
 13. Nadine

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X