Kerbeross - Servants
Label: Eigen Beheer
80
Vanpevenaeyge Carly

Kerbeross is een orkestrale deathmetalband met leden uit Oost-Vlaanderen en Limburg.

Op aanraden van een gezamenlijke kennis ontmoette Laurent Longeval (zang) acht jaar geleden Paul Leimbach (bas en oprichter van de band). Waar Paul vooral door zijn visie de epische elementen van orchestrale muziek wou verwerken, zorgde Laurent door zijn geschoolde achtergrond voor het nodige technische inzicht en schreef hij ook de teksten. De basis voor Kerbeross was gelegd, een no-compromise metalproject waar enkel een ding telt: de muziek.

Enkele jaren en meerdere bandleden later, vinden ze hun definitieve gitarist: Pieter De Geest. En weer een paar jaar later verwelkomden ze drummer Ties Jehoul. 17 jaar jong was hij op het moment van toetreding en hij speelde nummers van onze iconen bijna met gemak. En ook Ties was gefascineerd door het melodische en de dramatische vibe van Kerbeross en vond rap zijn draai in de groep. Nu is Kerbeross klaar voor de volgende stap in zijn carrière en brengt de debuut-ep Servants uit met nummers die al een paar keer stevig herwerkt zijn tot ze de identiteit vertoonden die eigen is aan de specifieke eisen die Kerbeross zichzelf oplegt.

Zes tracks die goed zijn voor een half uur death metal met orkestrale touch. Denk maar aan bands zoals het Italiaanse Fleshgod Apocalypse, of Epica. Maar ook aan Killwitch Engage, Trivium, Gojira of zelfs Dimmu Borgir.

Openingstrack Omen is meer een onheilspellende introductie om dan meteen met de neus op de feiten gedrukt te worden bij Hellscape. Waar een schrapende ijzige stem meteen de strijd aangaat met het fluwelen koorgezang op de achtergrond. Laurent switch ook gemakkelijk van grunten naar cleane vocals, wat het geheel nog aantrekkelijker maakt. Artifacts is zo een track die door de jaren heen herwerkt is tot wat er nu op Servants staat.

The Hunt is misschien wel het ”zachtste” nummer op deze ep. Met zijn progressieve elementen van tempowisselingen, oosterse invloeden, achtergrondkoorzang en toch behoudt dit nummer zijn Kerbeross-eigenheid.

Titeltrack Servants start met een kerkelijk orgel en klokgeluid om er dan in te vliegen met beukend riffs en de reeds bekende tweestrijd tussen cleane en schurende vocalen. Halverwege zit er een gitaarsolo verweven die zou kunnen weggeplukt zijn van een NWOBHM-band. Afsluiter en tevens langste nummer op dit album is Through Putgatory. Tevens, net als Servants, een nagelnieuw nummer. Alle Kerbeross-ingrediënten zijn terug aanwezig en naar het einde toe behouden ze enkel het orkestrale, als ware het een statement van; de rust is terug.

Sterk debuut-ep van deze band en zeker in de gaten te houden. Wetende dat dit album thuis opgenomen en gemixt is, waardoor een kritische luisteraar hier en daar wel een foutje zal ontdekken, maar misschien moet die persoon ze dan maar eens live gaan bezichtigen om te overtuigd te worden van hun oerkracht.

Tracklist

  1. Omen
  2. Hellscape
  3. Artifacts
  4. The Hunt
  5. Servants
  6. Through Purgatory

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X