Albumreleaseshow van Hippotraktor in Charlatan
Vanpevenaeyge Carly

Vrijdagavond 15 oktober jongstleden waren we getuige van de releaseshow van Hippotraktor. Een relatief nieuwe band uit Mechelen, toevallig ook de stad waar het rijzende Psychonaut zijn thuishaven heeft, en net zoals deze band heeft het Duitse label Pelagic Records zijn oog op deze band laten vallen en dan ook aan hen verbonden. De link met Psychonaut is trouwens zeer reëel want frontman Stefan de Graef is ook één van de leden van deze andere Mechelse band. Verder bestaat Hippotraktor nog uit leden van de bands L’Itch en Before He Shot Her.

Vijftien oktober was ook de dag dat Hippotraktor zijn eerste album, Meridian, verscheen. En om deze voor te stellen werd voor de Charlatan in hartje Gent gekozen. Even voor 22 uur stappen de bandleden het ietwat klein uitgevallen podium van deze tempel van verderf (zoals de Charlatan zich graag noemt) op voor een releaseshow waar integraal het nieuwe album voor het eerst op het publiek werd losgelaten.

Hippotraktor @ Charlatan – Gent

Opener van de set was hun eerste single/videoclip Manifest The Mountain. Waarna de rest van Meridian volgde, weliswaar in een ander volgorde dan op het album. De overvolle zaal werd op handige en slinkse wijze naar een hoogtepunt gebracht. De warmte en energie die Hippotraktor uitstraalde deed de rest. Stefan stak af en toe de drummer een handje toe met zijn percussie en gitarist Sander gaf op regelmatige basis de vocalen een duwtje in de rug. Of mogen we zeggen het ijzige rauwe schreeuwen waar het haar op mijn armen soms ging van rechtstaan.

Stefan de Graef – Hippotraktor @ Charlatan – Gent

Nog een opmerkelijke switch in de show was de wissel van een gitaar met zes snaren voor een exemplaar met acht snaren, die voor het unieke geluid die deze band bij momenten voortbrengt zorgt. A Final Animation (slotnummer op het album) was de voorbode van een set die veel te vlug voorbij was gevlogen, waarna het heerlijke Beacons naar het einde van het optreden mocht leiden. Misschien niet het gemakkelijkste nummer, met hun tempowisselingen, progressieve invloeden om dan terug weer Hippotraktor-gewijs als vanouds te beuken. Het publiek had er geen probleem mee en genoot met volle teugen.

Chiaran Verheyden, 6- & 8-stringer, componist, producer, audio engineer, … @ Charlatan – Gent

Na de show werd er nog volop verbroederd en de merch vloog blijkbaar als zoete broodje over de toog. Nu reeds bevestigd voor Alcatraz 2022 en er zullen zeker nog veel en mooie optredens volgen.

Hippotraktor & fan uit Peru @ Charlatan – Gent

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X