Mutant Blast - Detonation
Label: WormHoleDeath Records
77
Ashley Bickx

Mutant Blast is een gloednieuwe death/thrash metalband, bestaande uit leden, die stuk voor stuk hun strepen verdiend hebben in de eigen vaderlandse metalscene. Het grote succes voor de heren in kwestie bleef echter uit, waardoor de koppen bij elkaar werden gestoken en Mutant Blast in volle Coronaperiode het levenslicht zag. Op 10 september verscheen met Detonation het allereerste wapenfeit, zijnde een EP bestaande uit één intro en vijf volwaardige nummers, en dat via WormHoleDeath Records.

De Finse underground scene staat er om gekend om uitermate stevige metalmuziek uit te braken. Daar is deze Mutant Blast zeker geen uitzondering op. Verrassend is evenwel de frisse combinatie van thrash metal enerzijds en brute death metal anderzijds. De Zweedse Boss HM-2 sound staat bij momenten prominent op het voorplan, maar dan wel op een zeer thrashy manier, waarbij op vocaal gebied steevast de thrashinvloeden doorschemeren. Frontman Tomi Malinen heeft bij momenten aardig wat weg van een opgefokte James Hetfield, hetgeen resulteert in de wervelende opener Break The Wheel en het al even overtuigende Blades Of Steel.

Tijdens Grave Insanity schroeft de band het tempo wat terug en neemt death metal wat meer de bovenhand op de snedige thrash metal van de eerste twee nummers, hetgeen resulteert in een iets loggere, langer uitgesponnen compositie.

 

Op March Of The Dead schotelt de band ons dan weer onversneden thrash metal voor, dewelke opnieuw overgoten wordt met een stevige saus death metal. Qua thrash kunnen we verschillende invloeden ontwaren, gaande van de Bay Area tot zelfs de zuiderse Griekse Scene. Gelukkig wordt er nergens aan ‘overkill’ gedaan en blijft deze Detonation fijn om te blijven beluisteren.

Mutant Blast levert met deze Detonation een debuut-EP af, die zeker en vast het beluisteren waard is. De combinatie van death- en thrash metal wordt op overtuigende wijze aan de man gebracht, waarbij het evenwicht tussen beide genre perfect gevrijwaard wordt. De vijf nummers die de band hier laat horen, smaken absoluut naar meer. Laat dat volwaardige langspeeldebuut maar alvast komen!

Tracklist:

  1. Enter The Wasteland
  2. Break The Wheel
  3. Blades Of Steel
  4. Grave Insanity
  5. March Of The Dead
  6. Death Ray

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X