Stagewar - Danger To Ourselves
Label: MDD Records
75
Ashley Bickx

Op tijd en stond loont het zeker en vast de moeite om ons eens wat dieper onder te dompelen in de underground metalscene van onze buurlanden. Niet alleen ons eigen Belgenlandje bruist immers van het metalgeweld, ook buiten de landsgrenzen huist er heel wat onontgonnen nontmuzikaal geweld. Zo mocht ondergetekende via enkele omwegen de nieuwste van Stagewar in de digitale postbus ontvangen. Voor wie het nu hoort donderen in Keulen; Stagewar is een Duitse thrashmetalband uit de regio Hessen, die met Danger To Ourselves op 24 september toe was aan langspeler nummer drie. Een plaatje dat kon rekenen op de support van Black Sunset Records, een aftakking van het main label MDD Records.

Indien u het zopas daadwerkelijk hoorde donderen in Keulen, weet dan dat u zeker en vast niet alleen was. Ook voor ondergetekende vormde deze Danger To Ourselves de allereerste kennismaking met dit Duitse collectief. Een kennismaking die gelukkig uitermate vlot verliet, want Stagewar staat garant voor toegankelijke thrash metal, waarbij de band de zaken bewust niet te gecompliceerd maakt. De nummers klinken al na een eerste luisterbeurt vertrouwd in de oren, hetgeen absoluut een pluspunt mag heten.

Bovendien is deze Danger To Ourselves een divers plaatje geworden. Niet dat Stagewar het warm water opnieuw uitgevonden heeft, maar de band maakt wel duidelijk dat thrash metal breed kan worden ingevuld. Het titelnummer, Enough Is Not Enough en Run zijn drie echte thrashgranaatjes, die bij momenten dicht aanleunen bij crossover. Box Of Dirt heeft dan weer een lichte doomy vibe waarbij zelfs stoner niet ver weg lijkt, terwijl het afsluitende tweeluik Nothing For Nothing en Over And Out twee heerlijke uptempo heavy metal nummers vormen.

 

Genoeg variatie dus die verpakt wordt in acht songs met een totale speelduur van net geen 39 minuten. Wat mij betreft de ideale lengte voor een in essentie thrashmetalplaat, waarbij de luisteraar voortdurend op zijn spreekwoordelijke ‘qui-vive’ kan blijven. Indien we dan toch streng moeten zijn, valt op te merken dat de mix net iets voller had gemogen en dat de songtitels niet echt bijster origineel zijn, maar dan zijn we echt wel aan aan enige vorm van muggenzifterij aan het doen.

Op zich valt er dan ook weinig aan te merken op deze Danger To Ourselves. Zoals reeds werd aangehaald, heeft de band hier zeker en vast niet het warm water uitgevonden, maar dat hoeft ook absoluut niet. Zolang de muziek zijn werk doet en weet te overtuigen, is het halve werk al ruim geleverd. Liefhebbers van thrash en heavy metal kunnen én moeten deze band zeker en vast eens uitchecken. Meer dan warm aanbevolen!

Tracklist:

  1. Danger To Ourselves
  2. Box Of Dirt
  3. Follow Me
  4. Run
  5. Enough Is Not Enough
  6. Hands Of Time
  7. Nothing For Nothing
  8. Over And Out

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X