Draemora - Death Rectangle
Label: Ultra Nast Records
60
Ashley Bickx

Pakweg een jaar geleden liet Draemora een prima indruk na met de debuut-ep Awakening, waarna ondertekende stelde reikhalzend uit te kijken naar het volwaardige langspeeldebuut van deze piepjonge band. Een wens die duidelijk aanhoord werd, want op 18 juni verschijnt met Death Rectangle de debuutplaat van dit uit Seattle afkomstige vierkoppige gezelschap. Ultra Nast Records is opnieuw verantwoordelijk voor de administratieve en logistieke aanpak.

De debuut-ep Awakening stond garant voor een zeer gevarieerd geluid, waarbij progressieve death metal centraal stond, maar waarbij Draemora tevens niet vies was van een portie djent en zelfs thrash metal. Een gedurfde aanpak die zeker en vast gesmaakt werd. Na het beluisteren van deze Death Rectangle moeten we evenwel vaststellen dat eenzelfde gevarieerd muzikaal palet minder aanwezig is dan voorheen. Draemora gooit er van bij opener The Cleansing meteen stevig de beuk in, waarna nummer na nummer voortgeborduurd wordt eenzelfde muzikaal recept, hetgeen er toe leidt dat deze plaat, op enkele muzikale uitschieters na, voortkabbelt en vervolgens, zonder het goed en wel te beseffen, tot een einde komt.

Dit muzikale recept bestaat uit loodzware, groovy riffs die zeer dicht bij het djent genre aanleunen, waarna Draemora sporadisch de gashendel volledig opendraait. Dit resulteert op zich in prima songs, maar het feit dat dit kunststukje keer op keer herhaald wordt, haalt de angel er gedeeltelijk uit. Desalniettemin mogen songs als The Cleansing, Gouge Out My Eyes en afsluiter Victorious zeker en vast gehoord worden.

 

Op vocaal gebiedt wordt, net zoals op instrumentaal gebied, stevig van leer getrokken, waarbij de keelklanken de luisteraar vlotjes om de oren vliegen. Tussen alle brutaliteit door, schakelt de band op geregelde tijdstippen over op cleane vocalen, die ‘grungy’ aandoen. Op zich een welkome afwisseling, ware het niet dat deze cleane vocalen moeilijk als memorabel gekwalificeerd kunnen worden.

Death Rectangle laat een band horen die op muzikaal-technisch gebied zeker de juiste noten weet te raken. Echter laat deze plaat op geen enkel ogenblik een memorabele indruk achter, waardoor zelfs na een tiental luisterbeurten nagenoeg geen enkel punt van herkenning aanwezig is. Het is dan ook jammer om te moeten vast stellen dat deze debuutplaat een stap terug is ten opzichte van de debuut-ep Awakening, die een jaar geleden wel de nodige indruk wist te maken. Het talent en de juiste werkethiek zijn gelukkig wel aanwezig, waardoor het spreekwoordelijke kalf naar de toekomst toe zeker en vast nog niet verdronken is. Draemora heeft nog steeds alles in huis om de nodige potten te breken, al zal het wel niet met deze Death Rectangle zijn.

Tracklist:

  1. The Cleansing
  2. Slaves Until Death
  3. Death Rectangle
  4. Requiem
  5. What You’ve Become
  6. Gouge Out My Eyes
  7. Blood Moon
  8. Screaming Into The Void
  9. Metacognitive
  10. Victorious

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X