Burning Witches – The Witch of the North
Label: Nuclear Blast
70
Hughes Vanhoucke

Het Zwitserse Burning Witches laat geen gras groeien over zijn productiviteit. Amper meer dan een jaar na het uitbrengen van de derde langspeler, het succesvolle Dance With The Devil, komt het vrouwengezelschap Burning Witches op de proppen met een opvolger in de hoedanigheid van The Witch of the North via Nuclear Blast, de vierde worp sinds 2017.
Naar eigen zeggen is dit hun vurigste publicatie tot zover. Pure eighties metal, zonder omwegen noch franjes.

Burning Witches werd in 2015 opgericht door Atlas & Axis gitariste Romana Kalkuhl die al een tijdje een women only metal band wou uit de grond stampen, twee jaar later werd een eerste LP gelanceerd. Ondertussen werden een aantal leden vervangen of verlieten de band om zich te focussen op eigen bands, zoals dat het geval was met zangeres Seraina Telli en de Nederlandse gitariste Sonia “Anubis” Nusselder. Telli werd in de zomer van 2019 vervangen door onze noorderbuur Laura Guldemond van Shadowrise en mocht meteen al warm lopen op een aantal befaamde festivals zoals Wacken Open Air, Summer Breeze of Leyendas del Rock.

Laura Guldemond – Burning Witches @ Leyendas del Rock 2019

Op The Witch of the North krijgen we dus een nieuw bandlid voorgesteld, slaggitariste Larissa Ernst nadat Sonia Nusselder de band verliet en samen met de voormalige ritmesectie van Nevosa death metal band Crypta oprichtte.
De pandemie zorgde ervoor dat de band tijd zat had om een nieuw album te componeren vermits er geen actieve promotie kon gedaan worden rond Dance With The Devil, geen shows en geen festivals terwijl Burning Witches in normale omstandigheden behoorlijk wat tijd op de baan doorbrengt.

The Witch of the North is een schijf die goed gevuld is met adrenaline en die wederom steun kreeg van Schmier van het Duitse Destruction tijdens de opnames en zorgde voor de productie terwijl zijn acoliet V.O. Pulver instond voor de mix en de mastering. De Chileense-Italiaanse kunstenaar Claudio Bergamín stond in voor de artwork op de cover die geïnspireerd is op Lord of the Rings.
Op The Witch of the North laat het vrouwelijke vijftal zich van haar beste en stevigste kant zien en zocht opnieuw inspiratie bij onder andere Manowar en Judas Priest maar dan in een light versie, de titeltrack is daar een mooi voorbeeld van, epische Manowariaanse heavy metal.
In analogie met de eighties kon een ballad niet ontbreken, in het geval van The Witch of the North is dat Lady of the Woods.

De bedoeling van de dames is vanaf september een aantal shows te geven samen met Primal Fear die onlangs een ep uitbracht en vervolgens te focussen op 2022, als het niet live kan dan via streaming.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X