Herman Frank - Two For A Lie
Label = AFM Records
82
Vanpevenaeyge Carly

De Duitse gitaarlegende Herman Frank is terug en hoe. Two For A Lie is na Loyal To None, Right In The Guts, The Devils Ride Out en Fight The Fear het vijfde studioalbum van deze gitaarvirtuoos.

Never changes a winning team en daarom is zanger Rick Altzi (Masterplan, At Vance) en bassist Michael Müller (Jaded Heart) terug van de partij. Nieuwkomers in de band zijn ook geen onbekenden en combineren dit project met hun andere bands. Mike Pesin (gitaar,Masterplan, Victory) en Kevin Kott (drums, At Vance, Masterplan, Heaven’s Trail) tillen , samen met het kenmerkend gitaarspel van Herman Frank, dit album naar een hoogte die ons bij momenten doet terugdenken aan de Teutoonse metalbands van weleer.

Herman Frank en Duitse heavy metal is bijna hetzelfde. Betrokken bij de albums Restless and Wild en Balls To The Wall van Accept waarna hij de band verliet in 1983. Een tijdlang zat hij bij Victory tot hij in 2009 zijn soloproject boven het doopvont hield. Tussendoor vervoegde hij nog eens het heropgerichte Accept in 2005 om in 2014 definitief dit assemble achter zich te laten en zich te concentreren op zijn eigen band.

Wie zich verwacht aan een opleving van Accept-achtige nummers is er aan voor de moeite. Sommige tracks klinken inderdaad zoals, (of doen terugdenken aan) die Duitse heavymetalbands van weleer maar evenveel nummers zijn met hun tijd meegegaan. Of een combinatie van de twee. Mooi voorbeeld van zo een nummer is openingstrack Teutonic Order. Tevens recentelijk uitgebracht als single met bijhorende video. Een andere track die al eerder als single het album voorafging is Eye Of The Storm. Een melodieus nummer dat goed in het gehoor ligt en natuurlijk voorzien van een ferme solo van de meester hemzelf. Ander tracks die een beetje naar Accept neigen zijn Hail The New Kings en Danger. Vooral dat laatste zou zomaar van een album van de Duitse band weggerukt kunnen zijn.

Nummers die de lat iets hoger leggen zijn Vemom en Hate. Hail The New Kings sluit hier ook perfect bij aan maar komt iets minder vlot binnen door de verschillende karakteriseringen en wil Herman Frank iets te veel bewijzen dat hij nog altijd zijn vingervlugheid in zich heeft. Just a Second To Lose heeft dan weer iets Motorhead-achtig. Zowel vocaal als muzikaal. Stand up and Fight is een metalnummer zoals we ze graag hebben. Een kalmer begin dat de spanning opbouwt en overgaat via een drumsolo in onvervalste heavy metal. Als het nu al niet is zou dit nummer zomaar kunnen uitgroeien tot een klassieker. Open Your Mind sluit dit album af met een track die iets lager ligt van tempo maar daarom niet minder is dan de rest

.

Net zoals bij zijn vorige albums krijgen we op Two For a Lie het karakteristieke gitaarspel van Herman Frank, die opzwepende solo’s gecombineerd met de vocalen van Altzi (een beetje ruw en hees met song hoge uitvallen) zorgen ervoor dat we terug gekatapulteerd worden naar de jaren tachtig zonder ook maar de hedendaagse tijd uit het oog te verliezen.

Tracklist

  1. Teutonic Order
  2. Venom
  3. Hate
  4. Eye Of The Storm
  5. Liar
  6. Hail The New Kings
  7. Just A Second To Lose
  8. Danger
  9. Stand Up And Fight
  10. Open Your Mind

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X