Holding Absence – The Greatest Mistake of My Life
Label: Sharptone Records
80
Hughes Vanhoucke

De post-hardcoreband uit het Welse Cardiff, Holding Absence, heeft sinds 16 april een nieuwe langspeler uit, de tweede in hun relatief korte bestaan en dus misschien wel de moeilijkste als de eerste een voltreffer was.
The Greatest Mistake Of My Life is in dat opzicht niet meteen de best gekozen naam maar het betekent uiteraard niet dat de titel betrekking heeft tot de opnames. Feit is dat Holding Absence met zijn jongste release geëvolueerd zijn ten opzichte van hun eersteling uit 2019 brachten.

Deze keer geen bekommernissen midden in het proces van het componeren en het opnemen van een album zoals gebeurde tijdens bij hun eersteling toen Feisal El-Khazragi plotseling opstapte om basgitarist te worden bij Loathe, eveneens een opkomende band die onderdak vond bij dezelfde label, Shartpone Records.

Op The Greatest Mistake Of My Life krijgt de luisteraar een mengelmoes van stijlen voorgeschoteld gaande van hard rock, gothic, new-wave, emo tot mainstream eighties in een melodisch sausje. Uiteraard zal dit geen spek voor de bek van klassieke thrashers of extreme metal fans zijn maar het is duidelijk dat de nieuwe metal één is zonder oogkleppen, een open-minded metal waarin veel kan.
Eén ding is zeker, deze release staat bol van hitgevoelige tracks die je wel eens op Studio Brussel zou kunnen horen.

De titel van dit jongste werk zou wel eens betrekking kunnen hebben op relaties die één of meerdere bandleden achter de rug hebben. Iedereen maakt al eens fouten en krijgt daar spijt van. Niet enkel jij of ik. Het maakt nu eenmaal deel van het leven die ons wel eens laat klagen over hoe de dingen anders hadden kunnen zijn. Vijgen na Pasen. Holding Absence maakte daar gebruik van als inspiratiebron voor hun tweede opus. Niet enkel liefde of verloren liefde zorgden voor bezieling, ook het heengaan uit dit vluchtige bestaan.

The Greatest Mistake Of My Life is een vat vol emoties en vindt zijn oorsprong behoorlijk ver terug in de tijd, bijna een eeuw geleden. The Greatest Mistake Of My Life werd in 1930 opgenomen door ene Dame Gracie Fields.
De grootoom van zanger Lucas Woodland bracht het nummer twee decennia later opnieuw uit als cover en Holding Absence doet dat nu 60 jaar na datum wederom met dank aan de grootmoeder van de frontman.

Net als bij de opnames van de eersteling verliet opnieuw een lid de band, deze keer bassist en medeoprichter James Joseph. Hierdoor bleef Holding Absence achter als een weeskind, zonder nog één oorspronkelijk bandlid te hebben in haar rangen. James Joseph stapte echter niet op midden de opnames maar kort erna om zich te gaan focussen op zijn jongste project James And The Cold Gun met zijn huisgenoot.

De catchy hoofdsingle Beyond Belief werd een half jaar geleden al uitgebracht en is voorzien van een best wel aantrekkelijke videoclip. Afterlife is ook een leuke single, een die wat steviger is dan Beyond Belief en de allerlaatste samenwerking is van James Joseph met zijn geesteskind. nomoreroses gaat in dezelfde trend verder en hoe meer je deze opus beluistert kom je tot de vaststelling dat dit naast de nieuwe Architects mag geplaatst worden.

The Greatest Mistake Of My Life is verkrijgbaar op uiteenlopende dragers waaronder ook op cassette, balpen bij de hand houden mocht je die op dit medium bestellen. Er bestaat ook een speciale koffer met zowel dubbele elpee, cd, cassette, hardcover boek en een ondertekende brief verkrijgbaar bij https://sharptonerecords.co/collections/holding-absence net als bij je lokale platenboer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X