Primal Fear - I Will Be Gone
Label: Nuclear Blast
85
Hughes Vanhoucke

Het duo Ralf Scheepers en Mat Sinner aangevuld met hun gevolg bij de Duitse powermetalband Primal Fear hebben zopas een single met 5 nummers uitgebracht als aanvulling op Metal Commando die pas vorig zomer verscheen en een retour vormde naar waar alles begon: Nuclear Blast.

Metal Commando was ondertussen al het dertiende album in iets meer dan twee decennia, geen slecht gemiddelde dus en zeker ook geen slecht album. Integendeel, ondanks het in volle zomer verscheen en we toen pas voor het eerst weer de teugels konden vieren na drie maanden ophokplicht genoot Metal Commando sterke reviews van de gespecialiseerde pers.
Goed weer en open Horecazaken zorgden er niet voor dat de gemiddelde powermetalfan muziek eventjes ging verwaarlozen, niet in België en niet daarbuiten. Metal Commando maakte het zelf tot de Top 10 in verschillende landen binnen en buiten Europa.

Ralf Scheepers – Primal Fear op Evil or Die Fest 2017 (Roeselare)

Nu amper een dik half jaar later komen de heren uit de regio ten zuiden van Stuttgart op de proppen met een vijf nummers tellende single, zeg maar mini-elpee.
Het kleinood gaat van start met een ballad die al op Metal Commando stond en tevens de titel vormt van deze single, I Will Be Gone, maar deze keer met de fijne medewerking van de Finse zangeres uit Zuid-Spanje, Tarja Turunen. De Finse voormalige frontvrouw van Nightwish zorgt ervoor dat één van de tracks van de vorig jaar verschenen plaat hier zonder twijfel nog beter gaat scoren, veel beter.
De combinatie van de akoestische gitaren en de registers van Turunen en Scheepers brengen dit nummer naar voor de band ongeziene hoogtes voor wie van eighties rock ballads houdt.
Een potentiële hit binnen de rock en metal wereld. Geen twijfel aan.
Ik kijk al uit naar zomerfestivals waar zowel Primal Fear als Tarja deel zullen uitmaken van de bill.

Track #2, Vote Of No Confidence, is nagelnieuw terwijl de drie daaropvolgende songs enkel te verkrijgen waren bij de speciale edities van Metal Commando. Vote Of No Confidence mag er zeker zijn, bij het begin van dit best wel melodisch en beduidend lang stuk naar heavy metal normen bewijst de 56-jarige frontman dat hij nog steeds perfect hoge tonen aankan wat niet gezegd kan worden van alle verzenlijmers die de metal wereld rijk is.

Zoals eerder gezegd waren de laatste drie onderdelen van deze uitgebreide single al beschikbaar op beperkte edities van de jongste opus van de Duitsers.
Judas Priest was bij het vormen van Primal Fear een heel sterke inspiratiebron en is dat nog steeds in 2021, wat je heel goed kan horen in het slotnummer Second To None die ervoor zorgt dat I Will Be Gone de 20 minuten rondt, niet mis voor een single.

Een aanrader voor alle fans van heavy metal en verkrijgbaar in speciale uitvoeringen voor de verzamelaars van vinyl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X