Zac Crye - All The Same
Label: Eigen Beheer
78
Vanpevenaeyge Carly

Een soloproject in de ware zin van het woord, waarbij elk instrument wordt uitgevoerd door Zac Crye, gitarist/vocalist voor Phoenix en Hudu Akil. Zac Crye begon met het schrijven en opnemen van muziek vóór de leeftijd van 15, toen hij werd aangeworven als frontman voor zijn eerste band Stronger Than All. Nadat de groep was ontbonden, zou Zac in de volgende jaren verschillende projecten doorlopen. Met zijn verschillende muzikale talenten, zoals zijn sterke songwriting en zijn vermogen om te zingen en het spelen van drums, bas en toetsen, evenals gitaar, uiteindelijk Hudu Akil gevormd, een Phoenix-gebaseerde stonermetalkwartet, in de zomer van 2015.

In 2013 kwam Zac Crye’s debuut-ep uit, Three Finger Lid. Nu is Zac Crye terug, met zijn tweede release op 16 april 2021, All the Same. Een vijf nummers tellende stonerrock-ep met psychedelische elementen. Deze opname, die uitsluitend is gecomponeerd en opgenomen door Zac, is een volledige demonstratie van zijn muzikale standvastigheid en songwriting.

All The Same is een verzameling van 5 nummers die ik al geruime tijd heb geschreven en besloot ik ze in de studio uit te voeren als een eenmansband, wat betekent dat ik alle instrumenten zou bespelen. Het opnameproces verliep soepel! Ik maak al jaren dit soort platen in mijn eigen studio, dus het was een beetje anders om het in een echte studio te doen. Het album heeft een zeer desert-vibe. Ik ben blij met hoe het is gelopen.

Aldus Zac Crye.

Openings- en tevens titeltrack, All The Same, start met een trage en logge gitaarintro waarna we de vettige desertsound krijgen. Bij de eerste luisterbeurt komt Zacs stem een beetje monotoon en zeurderig over maar uiteindelijk past dit wel bij de stijl van het nummer. Look Out Above heeft een donkere en mysterieuze sound. Ook de vocalen vertonen hier meer variëteit. Niet alleen bespeelt Zac ieder instrument, maar getuigt hij ook van een zeer lange adem, afgaande op de lengte van het refrein zonder even naar adem te moeten happen.

Roach Weeds is van een ander kaliber. Nog steeds het typische desertrockgeluid maar hier worden er meer psychedelische elementen aan toegevoegd. Deze omschrijving geldt trouwens ook voor afsluiter The Road. Alleen wordt de lat nog iets hoger gelegd en krijgen we spoken word afgewisseld met gezongen tekst. De gitaarpartijen klinken als een trip op LSD of een ander hypnotiserende substantie. Deze twee tracks worden van elkaar gescheiden door het langste nummer op deze ep: Firewater. Het heeft alles wat een stonernummer moet hebben maar is een beetje lang uitgesponnen en gaat daarom vlug vervelen.

In zijn totaliteit is dit een prachtig stonerplaat waarbij alle elementen aanwezig zijn zoals de lage, logge vettige gitaarsound, zware baslijnen en catchy drumpartijen. Bovenal een dikke pluim aan Zac om dit alles op zijn eentje te realiseren. Zac voegt eraan toe: “Ik maak al jaren nummers op deze manier in mijn thuisstudio, en dit is de eerste keer dat ik het proces in een legitieme studio breng. Ik heb het zo naar mijn zin gehad met het maken van het album, ik ben al in de studio om de vervolg-ep op te nemen ”

Tracklist:

  1. All The Same
  2. Look Out Above
  3. Roach Weeds
  4. Firewater
  5. The Road

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X