Landmvrks - Lost In The Waves
Label: Arising Empire
68
Ashley Bickx

Met Lost In The Waves is Landmvrks toe aan album nummer drie. Traditioneel wordt steeds voorgehouden dat het derde album de verdere toekomst van een band kan maken of kraken, en aldus grote mate bepalend is voor de verdere carrière van de band in kwestie. Dat is voor Landmvrks niet anders: waar het officiële debuut nog uitgegeven werd in eigen beheer, tekende de band in 2018 een contract bij Arising Empire met de plaat Fantasy tot gevolg. Qua omgeving alvast de ideaal om als metalcoreband te gedijen. Nu maar hopen dat dit optimale klimaat zich vertaalt in een absolute knaller van een metalcoreplaat.

Openen doet de band met het bijna gelijkname titelnummer Lost In A Wave, waarmee deze Fransen laten horen hoe moderne metalcore hoort te klinken: brute riffs doorspekt met een lichte dosis djent maken van dit eerste nummer meteen een topper. Bovendien klinkt frontman Florent Salfati tijdens het refrein zowaar als een bastaardzoon van wijlen Chester Bennington, frontman van de volgens sommigen legendarische band Linkin Park. Tijdens Rainfall gaat Landmvrks vlotjes door op het elan van opener Lost In A Wave, waarbij eerder gedweept wordt met een pure hardcore vibe in het straatje van pakweg Get The Shot. Van een openingsduo gesproken! Niet toevallig dat deze twee songs maanden geleden als singles werden vooruit geschoven…

 

Silent is eveneens qua basis een vrij stevig nummer, maar tijdens de refreinen wordt evenwel duidelijk dat de band niet vies is van een meer radiovriendelijke manier van zingen. Nu zijn we op zich niet vies van een dosis cleane vocalen, maar metalcore moet natuurlijk nog steeds metalcore blijven. En net daar knelt het schoentje, want Landmvrks lijkt na drie nummers plots veranderd te zijn in een meer arena gerichte rockband, waarbij deze Fransen bovendien niet vies zijn van een streep rap, al dan niet in de eigen moedertaal. Veel gekker hoeft het alvast niet te worden. Halverwege de songs schakelt Landmvrks al eens een tandje bij, maar even overweldigend als tijdens het openingsduo Lost In A WaveRainfall wordt het nergens. Gelukkig weet de band met Overrated de meubelen finaal te redden en levert de band nog een vette track af die live zeker gesmaakt zal worden.

Landmvrks is absoluut een band die weet hoe stevige, moderne metalcore hoort te klinken. Lost In A Wave bevat wat dat betreft misschien wel een van de strafste intro’s van dit jaar. Het is dan ook jammer te moeten vast stellen dat de band eenzelfde niveau niet weet aan te houden en bovendien een paar op zijn zachtst gezegd vreemde muzikale wegen inslaat. Landmvrks heeft alles in huis om door te breken, maar dan gaan deze heren toch uit een ietwat ander vaatje moeten tappen. Al moeten we anderzijds durven toegeven dat er ongetwijfeld een brede markt voorhanden is om deze Lost In The Waves aan de man te brengen. De toekomst zal het uitwijzen.

Tracklist:

  1. Lost In A Wave
  2. Rainfall
  3. Silent
  4. Visage
  5. Tired Of It All
  6. Say No Word
  7. Always
  8. Shoreline
  9. Overrated
  10. Paralyzed

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X