Michael Schenker Group - Immortal
Label: Nuclear Blast
75
Metalrockx

Michael Schenker zal zijn nieuwe MSG-album, Immortal, op 29 januari 2021 uitbrengen via Nuclear Blast. De albumtitel is een perfect statement voor zijn nalatenschap en zijn 50ste verjaardag als muzikant.

Michael Schenker’s spel heeft een enorme impact gehad op de wereld van hardrock en metal. Slechts weinigen kunnen worden vernoemd als belangrijkste invloed van iconen zoals James Hetfield, Kirk Hammett, Dave Mustaine, Dimebag Darrell, Slash of Kerry King. Hij luisterde zelf nauwelijks naar hardrock of metal van andere bands en werd daardoor niet beïnvloed door hedendaagse muziek. Dit verklaart ook waarom zijn stijl en gitaartoon zo herkenbaar is gebleven, wars van alle muzikale trends.

Zijn carrière begon toen hij op vijftienjarige leeftijd de muziek voor In Search of The Peace Of Mind schreef aan zijn moeders keukentafel. Dit nummer verscheen pas twee jaren later op Lonesome Crow, het debuut van Scorpions. Tegen die tijd was hij reeds overgestapt naar UFO, waar hij de lange space-rock nummers overboord gooide en inruilde voor krachtige melodieuze hardrock.

Hij heeft echter nooit roem of succes gewild. Hij leeft niet om te spelen, hij speelt om te leven, alleen gericht op pure ongefilterde creativiteit. Daarom verliet hij UFO op het moment van de wereldwijde doorbraak, om zijn eigen Michael Schenker Group op te richten. Wat volgde waren tientallen jaren van pure hardrock extase op en naast het podium, met een roterende cast van geweldige spelers. Nu oogst hij wat hij heeft gezaaid. Samen met veel van zijn leeftijdsgenoten, vrienden en tijdgenoten viert hij 50 jaar hardrock met een album dat kenmerkend is voor alles wat hij ooit heeft gedaan.

De muziek werd geschreven door Schenker en hij produceerde samen met Michael Voss, die ook meeschreef aan de teksten en werd opgenomen door waarschijnlijk de sterkste line-up in zijn lange geschiedenis. Met bassist Barry Sparks (Dokken), toetsenist Steve Mann en de drie drummers Bodo Schopf, Simon Phillips (ex-Toto) en Brian Tichy (ex-Whitesnake).

Ronnie Romero zong op de vorige plaat reeds één song en is ondertussen aangesteld als de nieuwe MSG-frontman en zal dan ook als zodanig meegaan op tour eind dit jaar. Hij was echter zoals gewoonlijk met zoveel projecten tegelijkertijd bezig, waardoor hij niet steeds beschikbaar was tijdens de opnames. Hij neemt het leeuwendeel van de vocalen voor zijn rekening, de rest werd ingezongen door gastzangers Ralf Scheepers, Joe Lynn Turner en Michael Voss.

De zinderende, zware slagopener Drilled to Kill wordt aangedreven door de ongelooflijke vocale tornado van Ralf Scheepers, uitmondend in een virtuoos gitaar/keyboard duel met Derek Sherinian (ex-Dream Theater, Sons of Apollo), in de betere Blackmore/Lord-traditie. De midtempo-smasher Don’t Die On Me Now ziet Joe Lynn Turner all-in gaan, Ronnie Romero werkt zijn magie uit in Knight Of The Dead en het Dio-geïnspireerde Sail The Darkness, terwijl Michael Voss een groots figuur slaat voor de microfoon op de vurige powerballad After The Rain.

Het monumentale slotnummer is een nieuwe opname van het belangrijkste nummer van de laatste vijftig jaar. De solo was gewoon zo perfect, dat er ook heden geen enkele noot aan werd veranderd. Toch krijgen we een krachtigere versie te horen, met doorgedreven gesoleer van de meester. Hierin nemen de belangrijkste MSG-zangers van de laatste veertig jaar (Gary Barden, Robin McAuley, Doogie White en Ronnie Romero) één of meerdere strofen voor hun rekening, dit volgens de geschiktheid van hun stem.

Waar het vorige album van Michael Schenker Fest eerder een gezellig samenzijn was, werd hier gelukkig afgestapt van het idee van samenzang door verschillende zangers. De grote inbreng van de gerenommeerde gastmuzikanten krikt enerzijds het niveau op en zorgt voor een gevarieerd album dat fris, modern en pittig klinkt, met tezelfdertijd een seventies of eighties feel.

Tracklist:

  1. Drilled To Kill
  2. Don´t Die On Me Now
  3. Knight Of The Dead
  4. After The Rain
  5. Devil’s Daughter
  6. Sail The Darkness
  7. The Queen Of Thorns And Roses
  8. Come On Over
  9. Sangria Morte
  10. In Search Of The Peace Of Mind

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X