Superhero Status - 20/20
Label: WTF Records
85
Bjorn Wielockx

Enkele jaren terug ontving ik de self-titled ep van de Nederlandse hardcoreband Superhero Status. Op dit vijfdelige debuutwerkje was een beloftevolle band te horen welke teruggreep naar de old-schoolsound, maar er wel een eigentijdse draai aan wist te geven. Het leverde een verfrissend eindresultaat op welke zowel hardcore- als punkliefhebbers wist te overtuigen. Deze zomer bracht de band met 20 / 20 een nieuwe ep op de markt, die in eerste instantie aan mijn aandacht was ontsnapt. Iets wat eerder ook gebeurde met het in 2018 verschenen ep’tje Escape The Heard. Enkele weken terug zag ik dat het vijftal uit Eindhoven een nieuw werkje had gedropt. Ondertussen heb ik het schijfje waarop vier nummers prijken, grijs gedraaid en kan ik stellen dat het wederom een schot in de roos is geworden.

De opener op dit ep’tje is True To Or Believes, welke furieus uit de startblokken schiet. Onmiddellijk weet de band je in de juiste stemming te brengen, eentje waarbij je ledematen zelfs in je woonkamer in het rondslingeren. Al het goede van het eerste werkje werd overgeheveld naar 20 / 20, wat weer een prachtig rauw plaatje heeft opgebracht. Rauw? Jazeker, er werd maar weinig geprutst aan het geheel om het toch maar perfecter te krijgen. Net zoals in het verleden kiest Superhero Status ervoor om een eerlijke plaat uit te brengen, eentje welke een perfecte weerspiegeling is van datgene wat ze live brengen. Je mag er zeker van zijn dat dit vijftal geroutineerde muzikanten elke menigte aan het bewegen zal krijgen. Superhero Status staat voor heerlijke two-stepstukken, tonnen energie, meesterlijke gitaarlijnen en vrolijke sing-alongs welke het geheel wat toegankelijker maken.

Wanneer ze de hardcorekaart spelen, doet de band je denken aan gevestigde waarde als Gorilla Biscuits, Bold en Slapshot. Wanneer het geheel wat meer naar de punkkant leunt zijn het dan weer kleppers als De Heideroojes, Propaghandi en The Offspring welke de kop op steken. Er is zelfs een metalband welke op deze 20 / 20 aanwezig is, meer bepaald op de tweede track, dat een cover is geworden van Iron Maiden zijn Wasted Years. Normaliter ben ik niet zo’n fan van een cover, laat staan op een vierdelige ep, maar ook hier wist Superhero Status me aangenaam te verrassen. Het werd wederom een lekker hardcorepunknnummertje, maar door zijn cultstatus is het wel eentje wat zowat iedereen kan meebrullen. Superhero Status wist ook hier met zijn toverformule een prachtig trucje uit te voeren.

Of je nu punk- of hardcoreliefhebber bent, je zal vallen voor de magische sound van de Nederlanders. Wederom is deze 20 / 20 een hardcore-punkplaat geworden waar niet te veel knopjeswerk aan te pas is gekomen. Het levert een eerlijke plaat op welke schreeuwt om een livevoorstelling. Hopelijk kunnen we snel een prikje krijgen, dat we weer met zijn allen er een stevig feestje van kunnen maken.

Tracklist:

  1. True To Or Believes
  2. Wasted Years (Cover van Iron Maiden)
  3. Miles And Changes
  4. Never Left

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X