Boys From Heaven – The Great Discovery
Label: Target Records
80
Hughes Vanhoucke

Ondanks zijn logo en bandnaam is Boys From Heaven geen boysband à la Backstreet Boys of New Kids On The Block, daarvoor verwijs ik naar andere Nederlandstalige webzines, vermits Joepie niet meer bestaat.
Boys From Heaven is een Deense klassieke rock- en AOR-band die eind oktober een eerste langspeler uitgebracht heeft onder de naam The Great Discovery.

De jonge en getalenteerde Denen brengen een mix van klassieke rock en eighties AOR in een gezelschap van zeven muzikanten bestaande uit een zanger, twee gitaristen, een toetsenist, een saxofonist en een klassieke ritmesectie.

The Great Discovery werd vanaf de zomer van 2018 opgenomen in de Mørværk studio’s 25 km ten noorden van Aarhus op het noordelijke gedeelte van het Deense vasteland en werd door de band zelf geproducet en gemixt waarbij frontman Chris Catton een hoofdrol speelde.
Niets werd aan het toeval overgelaten met de bedoeling om het beste uit elk bandlid te halen en met financiële steun van fans en vrienden via Kickstarter wanneer alle eigen fondsen uitgeput geraakt waren.

Het hele album is een knipoog naar Amerikaanse AOR en klassieke rock uit het begin van de jaren tachtig gebracht door jongens die toen nog niet eens geboren waren maar wel degelijk prima musici zijn. Hier is geen sprake van een klakkeloze kopie van bands uit die periode, de Boys From Heaven hebben wel degelijk een eigen stijl wat niet kan gezegd worden van elke band die in de geschiedenis van de rock terugblikt.

Bij mijn eerste luisterbeurt en blik op single/video Convictions moest ik meteen terugdenken aan Toto terwijl de blonde zanger met lange manen, Chris Catton, me deed denken aan een jonge Axl Rose, fysiek weliswaar. Hoofdrolspelers om deze eighties klank neer te zetten zijn ongetwijfeld zanger Chris Catton, de omnipresente saxofonist Jonas Klintström Larsen en toetsenist Mads Noyé wat uiteraard niet betekent dat de overige vier leden geen belangrijke rol spelen, melodische eighties hits waren nu eenmaal doorspekt van keyboards en saxofoon. Speciale melding ook voor de voortreffelijke drummer Søren Viig Mathiesen.

Green Fields is nog zo’n nummer met een sterk Toto-gehalte maar eveneens met een stevige portie Chicago. De label haalt ook The Who aan als inspiratie op andere nummers.
Op een eighties plaat kunnen uiteraard geen ballads ontbreken, de laatste single die Boys From Heaven uitbracht, Memory, is daarin een schot in de roos en prijkt als laatste nummer op de eerste kant van de vinylversie.

Een sterk begin voor deze jonge veulens uit het Deense vasteland. Je kunt de gesigneerde lp voor 21 € aanschaffen via www.targetshop.dk/en/vare/boys-from-heaven-the-great-discovery-lp, voor een gesigneerde cd ben je 13 € kwijt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X