Ace Frehley - Origins Vol2
Label: eOne
80
Vanpevenaeyge Carly

Ace Frehley, bekend van zichzelf, maar vooral als de mede-oprichter van de kleurrijke hardrockformatie KISS, heeft na Origins Vol.1 uit 2016 nu een vervolg uitgebracht…….Origins Vol. 2.

In Vol. 1 waagde hij zich aan het coveren van nummers van gerenommeerde bands zoals Cream, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Steppenwolf en Led Zeppelin, evenals een paar nummers van zijn voormalig bandje Kiss. Wat resulteerde in een geslaagd album. Dus heeft Ace The Spaceman er maar een vervolg aan gebreid. Origins Vol. 2 bevat wederom nummers van grote bands uit het verleden en hij waagt zich zelfs aan een nummer van Deep Purple

Een paar bands passeren terug de revue zoals onder andere Led Zeppelin. Na Bring It On vorige keer, krijgt Good Times, Bad Times nu de eer om door Ace onder handen genomen te worden. Never in My Life van Mountain is nummer twee op dit album. Misschien iets minder bekend in onze contreien, maar dat neemt niet weg dat dit een prachtig nummer is die bovendien een prachtig gitaarsolo bevat. Space Truckin’ van Deep Purple is de volgende in rij waarbij er weinig van het origineel wordt afgeweken, behalve dat onze Spaceman in het refreintje in plaats van ‘Space Truckin” te zingen, ‘Space Ace Truckin” zingt. Een folietje dat bovendien nog aardig werk.

I’m Down van The Beatles wijkt weinig af van de basis van het nummer, maar Ace legt hier zwaarder accenten, die het nummer krachtiger en luider doet overkomen. Ook worden de gitaarriffs hier verzorgd door gastgitarist John 5 (Marilyn Manson, Rob Zombie). Jumpin’ Jack Flash van The Rolling Stones (een band die ook op Vol. 1 gecoverd werd) krijgt de vocale steun van Lita Ford. Slim gezien van Ace. Wanneer zijn stem de tonen niet aankunnen, schakelt hij over op gastvocalisten. Niettemin brengt de stem van Lita een rauwe en heavy sound aan dit nummer. Politician van Eric Clapton voegt een beetje blues aan dit album toe, waarna The Kinks een bijdrage leveren met Lola. In eerste instantie zou je denken dat deze track trager is dan het originele, maar hoe meer je luistert, des te meer hoor je dat er evenveel tempo inzit als het origineel, maar gebracht op een ander toonaarde.

Humple Pie is een Engelse bleusrockband uit de jaren ’70 en wordt door Ace aangepakt met het nummer 30 Days In The Hole. Classic rock die dicht aanleunt bij het origineel ware het niet dat de vocalen hier zijn overgelaten aan Robin Zander (Cheap Trick). Paul Revere and The Raiders is misschien wel de onbekende band die een track levert aan dit album, Kicks. Waarna we nogmaals de jaren ’60 induiken met We Gotta Get Out Of This Place van The Animals. Eindigen doen we me een Kiss-nummer, She. Afkomstig uit Dressed To Kill uit 1975. Iets steviger uit de hoek komende dan het origineel en persoonlijk vind ik Ace zijn stem er beter bij passen dan die van Paul en Gene. En zijn solo is nog steeds magistraal.

Met Origins Vol. 2 levert Ace “The Spaceman”Frehley weer een pareltje af met tracks van bands uit de jaren ’60 en ’70 die het muziekgenre van Frehley beïnvloed hebben of waar hij naar opkeek. Laid back and Relax

Tracklist

 1. Good Times Bad Times (Led Zeppelin)
 2. Never In My Life (Mountain)
 3. Space Truckin’ (Deep Purple)
 4. I’m Down (The Beatles)
 5. Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones)
 6. Politician (Eric Clapton)
 7. Lola (The Kinks)
 8. 30 Days In The Hole (Humble Pie)
 9. Manic Depression (Jimi Hendrix)
 10. Kicks (Paul Revere and The Raiders)
 11. We Gotta Get Out Of This Place (The Animals)
 12. She (Kiss)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X