Einderlicht, het nieuwe album van Marche Funébre – luistersessie
Vanpevenaeyge Carly

Zondagavond 6 september waren we uitgenodigd om vooraf te gaan luisteren naar het vierde album van de Mechelse doommetalband Marche Funébre. Place to be was café De Pekton in hartje Mechelen.

Na een introduktievideo kregen we het volledige album voor het eerst te horen, Einderlicht genaamd. Een titel die heel toepasselijk is gekozen, want het volledige album  handelt over de dood en zelfmoord.

Net zoals de vorige plaat heeft Marche Funébre terug beroep gedaan op de diensten van  Markus ‘Schwadorf’ Stock (The Vision Bleak, Empyrium)  in de Klangschmiede Studio E (Duitsland). We krijgen terug de bekende mengeling van doom, rustige passage afgewisseld met zwaardere momenten, screams , cleane  vocalen en grunts en …. zowaar een  nummer volledig in het Nederlands, titeltrack Einderlicht. Een nummer waarvan de tekst al dateert van het jaar 1999. Het nummer When All Is Said werd als voorloper van het album gepresenteerd samen met een videoclip en onlangs kregen we met The Maelstrom Mute  een tweede single, met bijhorende video gepresenteerd.

Einderlicht is verkrijgbaar vanaf 25 september. Het komt uit op zowel cd als vinyl, digitaal en via streaming. The March is coming… with the sound of DOOM!!

Tracklist

  1. Scarred
  2. The Eye Of The End
  3. When All Is Said
  4. The Maelstrom Mute
  5. Deformed
  6. Einderlicht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X