Bear Mace - Charred Field Of Slaughter
Label: eigen beheer
75
Ashley Bickx

Bear Mace is een metalband uit Illinois, Chicago, die na enkele demo’s toe is aan zijn tweede langspeler. Zoals de naam van deze band al doet vermoeden, hebben deze heren in zekere zin een zwak voor de berensoort onder de ontelbare diersoorten. Op 14 augustus verscheen aldus het tweede wapenfeit van Bear Mace, genaamd Charred Field Of Slaughter. Niet bepaald een titel waar je spontaan vrolijk van wordt, maar dat komen we wel eens vaker tegen in het deathmetalgenre. Aangezien we het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, besloten we toch maar om dit plaatje aan enkele grondige luisterbeurten te onderwerpen. Het eindverdict kan je hier lezen

Wie op tijd en stond wel eens graag rond snuffelt in de undergroundscene, zal hoogstwaarschijnlijk al wel eens deze Amerikanen de revue hebben zien passeren. Bear Mace mag in de diepe krochten van de underground immers beschouwd worden als een bescheiden hype. Best te begrijpen, want Bear Mace is een band die het traditionele geluid een warm hart toedraagt en muzikaal zeer dicht aanleunt bij muzikale pletwalsen als Bolt Thrower en reïncarnatie Memoriam. Het begrip pletwals mag je gerust letterlijk nemen, want net als de eerder vernoemde voorbeelden, laat Bear Mace geen morzel grond onaangeroerd.

Het ‘berenthema’ is zoals vanouds ook nu weer verwerkt in acht sterke composities, die op instrumentaal vlak heel wat te bieden hebben. Over het algemeen is het, met enige zin voor nuance uiteraard, allemaal vrij gezapig, eerder mid-tempo, maar op tijd en stond gooien deze Amerikanen stevig de knuppel in het hoenderhok en wordt er stevig van leer getrokken, waardoor de aandacht gaandeweg op scherp gesteld blijft. Het enige waar het deze plaat was aan ontbreekt, is een gevarieerd vocaal palet: frontman Chris Scearce beschikt over de ideale basisgrowl, maar een zekere vocale afwisseling was wel welkom geweest.

Wat het artwork van deze plaat betreft, is mij op heden nog altijd niet duidelijk of ik nu weg ben van deze hoes of dat ik hem nu net spuuglelijk vind. De composite en stijl past helemaal bij het concept dat Bear Mace voor ogen heeft, alleen weet het gekozen kleurenpalet mij toch niet helemaal warm te maken. Een dubbeltje op zijn kant, als je het mij vraagt. Al valt er over smaken, geuren en kleuren natuurlijk moeilijk te redetwisten.

Ondanks het gebrek aan vocale variatie, is deze Charred Field Of Slaughter een meer dan genietbare deathmetalplaat geworden,  waar ook op productioneel vlak weinig op valt aan te merken. Bear Mace is dan ook een band die veel respect heeft voor de grootheden uit het genre, maar toch in zekere zin haar eigen stempel op het landschap wenst te drukken. Indien de bandleden er zelf klaar en zin in hebben, kan het niet al te lang meer duren vooraleer een (groter) muzieklabel zich aanbiedt om deze heren aan zich te binden.

Tracklist:

  1. Destroyed By Bears
  2. Rogue Weapon
  3. Xenomorphic Conquest
  4. Let Crack The Whip
  5. Charred Field Of Slaughter
  6. Plague Storm
  7. From The Sky Rains Hell
  8. Brain Rot

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X