Animal Club - Clear Vision
Releasedatum: 28 mei 2020
85
Bjorn Wielockx

Hardcore is bezig aan een opmars binnen onze contreien. Steeds vaker kiezen jonge startende bands voor het extreme genre. Enkele jaren terug greep zowat elke band naar de nieuwe sound, maar ook daar lijkt stilaan verandering in te komen. Steeds vaker kiezen starters voor één van de vele verwanten binnen het genre, wat de scène weer wat meer diversiteit geeft. Beatdown en metallic komen steeds vaker voor. Youth Crew hardcore zit nog niet in de lift, maar daar proberen de Belgen van Animal Club verandering in te krijgen. Onlangs brachten de Vlamingen Clear Vision op de markt. Helaas is dit niet de eerste volledige langspeler geworden, maar wederom een zeer sterke ep. Waarom deze zo krachtig is, kom je te weten in volgende review.

Ondanks het feit dat de band toch al vier jaar actief is, blijft het wachten op de eerste volwaardige plaat. Hierin zal de nogal turbulente bandbezetting wel een rol spelen. Sinds de opstart van Animal Club is enkel de frontman Tropical D nog een resterend lid. Andere mensen integreren, betekent ook een andere instroom van invloeden. Iets wat duidelijk te horen is wanneer je de beperkte discografie van de Belgen er doorjaagt. Tot op heden heeft Animal Club drie werkstukken op de markt gebracht, welke allemaal een andere sound hebben. Ook deze Clear Vision heeft weer een ander smaakje gekregen.

Hoewel elk werkje zijn eigen karakter heeft, weten de Belgen er toch in te slagen om een consensus te trekken, het is duidelijk dat het hier over dezelfde band gaat. Ten opzichte van zijn voorgangers is deze Clear Vision wat agressiever, wat  het geheel wat meer pit geeft. Niet dat dit een hekelpunt was in het verleden, de band heeft nu al het label van kwaliteitsvolle live-act weten te bemachtigen én dit met slechts twee ep’tjes onder de schouder. Wie de band al eens aan het werk heeft gezien, weet wat voor een wervelwind Animal Club is, een totale workout. De zeven nummers op deze nieuwste telg, gaan dit alleen nog meer in de verf kunnen zetten. Het zijn allemaal uitstekende hardcoretracks, welke je doen hunkeren naar een heuse avond vol inspanningen en blauwe plekken. Hopelijk is er snel een vaccin om COVID-19 te counteren, muzikaal is 2020 wederom een topjaar met enkele pareltjes welke schreeuwen voor een livevoorstelling. Clear Vision is er duidelijk één van.

Er staan enkel maar sterke nummers op dit ep’tje. Utopia weet me telkens weer in een soort van extase te brengen, dit door middel van een heuse “throwback”. In het midden van deze kraker, valt alles plotsklaps stil om verder te gaan met een heerlijk two-step-deuntje. Het katapulteert je zo terug naar de gloriedagen van het genre midden jaren tachtig. Heerlijk gewoon. Animal Club slaagt erin om een genre dat nog wat stuiptrekking vertoont, springlevend te maken. Je zou denken dat dit kwartet vooral de verstokte hardcoreliefhebber aanspreekt, maar straight edge/youth crew was oorspronkelijk populair bij de jongere garde. Hopelijk weten de Belgen de jeugd weer wat meer naar de lokale hardcoreshows te trekken.

Deze Clear Vision is wat mij betreft een derde schot in de roos van Animal Club. Wie heeft er een full album nodig als je telkens weer zo’n sterk werk weet af te leveren? Ze hebben weer zeven extra nummers om de aanwezige massa mee omver te blazen. Wanneer alles weer in zijn normale doen is, staan de Belgen zeer hoog op mijn lijstje om live aan het werk te zien. Ze stonden al bekend als een wervelende act en daar zal dit schijfje alleen maar verbetering in kunnen brengen.

Tracklist:

  1. Clear Vision
  2. S.C.A.B.
  3. Gravity
  4. Utopia
  5. Ease
  6. Can’t Lose
  7. Paramount

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X